LGBTİ MANŞET SOKAK

Valiliğin Onur Haftası Yasağı’na tepkiler sürüyor

Antalya – Antalya Valiliği, Antalya LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve “devamı niteliğindeki tüm etkinlikleri” yasaklaması üzerine İHD Antalya Şubesi, Antalya Kadın Platformu ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’den tepki geldi.

Antalya Kadın Platformu, Antalya’da trans kadın Gökçe Saygın’ın öldürülmesini de hatırlatarak, “Antalya’da Gökçe Saygın isimli trans kadın cinayetini adeta görmezden gelen valilik, bu yasağıyla homofobi ve transfobiye karşı mücadeleye de engel olmuştur” ifadelerini kullandı ve açıklamaya şöyle devam etti: “Yasağı kınamayı bile yasaklayarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve uluslararası sözleşmelere göre suç işleyen Antalya Valiliği bu kararını derhal geri çekmelidir. Onur Yürüyüşü anayasal bir haktır, engellenmesi hukuka aykırıdır. Hiç kimsenin ifade özgürlüğümüze müdahale hakkı yoktur.”

İHD Antalya Şubesi Eş Başkanı Erkan Gilgil,  LGBTİ+ etkinliklerine getirilen yasakların hukuksuz olduğunu söyledi. Yasakları kınadı. İnsan hakları savunucusu Akın Birdal ise söz alarak Antalya ve İzmir’deki LGBTİ+ Onur Haftası yasaklarına ilişkin, “İnsanların kendilerini özgürce anlatmaya çalışmasını engellemek kabul edilemez. Kimse yasalardan üstün değildir, bırakın arkadaşlarımız yürüyüşlerini özgürce gerçekleştirsin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise Onur Haftası yasakları ile ilgili “LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, demokratik bir çalışmadır. Bu demokratik çalışmasının yasaklanmış olması bir insan hakları ihlalinden de öte faşist bir bakış açısıdır. Irkçılığı da aşan bir durum söz konusu. Böyle bir yasağı getirmeye hakları yok. Yasalara bakıldığında da böyle bir hakları yok. Bu tamamen keyfi bir uygulamadır. Bu yasakları kınıyorum.” şeklinde konuştu

 

Kaynak: KaosGL

Benzer Yazılar