DOĞA MANŞET SOKAK

Akaryakıt şirketi dere yatağına müdahale etti, caretta yavruları telef oldu

Antalya – Antalya’nın Alanya ilçesinde iddiaya göre bir akaryakıt şirketinin boru hattı için dere yatağına müdahale etmesi nedeniyle suyun akış yönü değişince, su altında kalan yuvalarda çok sayıda caretta caretta yavrusu ve yumurta telef oldu.

Hem dereden gelen hem de deniz dalgalarının içe vurması sonrası su basan yuvalarda yüzlerce yumurta ve yumurtadan çıkan çok sayıda caretta caretta denize ulaşamadan telef oldu.

‘YUVALAR YOK OLMUŞ’
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ise derenin sahile dökülen noktada yönünün değiştirilmesi sonucu caretta caretta yuvalarının su altında kaldığını düşündüklerini söyledi.

Dolum tesislerinden depolama tesisine doğru giden yaklaşık sekiz kilometrelik boru hattının dere kısmından geçen bölümünün değiştirildiğini belirten Kayhan şöyle konuştu: “Bunun sonucunda da dere yatağının denize dökülen bölümünün yönü değişiyor. Derenin yönünün değişmesi sonucu caretta caretta yuvaları hem deniz dalgaları hem de dere suyunun altında kalıyor. Su altında kalan yuvalar da çürüyor. Yuvalar yok olmuş durumda.“

Benzer Yazılar