DOĞA MANŞET SOKAK

Alakır’dan Kaz Dağları’na destek çağrısı

Antalya Sokakları –  Kirazlı Altın Madeni Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar nedeniyle Kaz Dağları’nda yaşanan ağaç katliamına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından görüntülere tepkiler yükselirken, yerel halk ve doğa savunucuları tarafından başlatılan nöbete Alakır Nehri Kardeşliği’nden katılma çağrısı geldi.

Alakır Nehri Kardeşliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, nöbete katıldıklarını belirtilirken herkesi Kazdağları’na sahip çıkmaya çağrıldı. Yapılan açıklamada “Koruma mücadelesi hepimizin belki de tek ortak mücadelesi. Hangi düşünceden, felsefeden, inançtan, kültürden.. olursak olalım. Onun için lütfen hiç çekinti hissetmeyin nöbete katılma konusunda. Sadece bireysel olarak korumak istediğiniz o masum canlılara odaklanın.” denildi.

Bir arada olmayı vurgulayan açıklamada “Bizler birlikte güzeliz. Gökkuşağı gibi. Kolay değil tabi. Epey bir emek, sabır ve hoşgörü gerektiriyor. Biz de çok şey öğrendik koruma mücadelemiz sırasında. Ve emin olun sadece üç kuruşluk rantı olan bir avuç insan karşımızdaki. Bizler çok çok çok daha fazlayız. Sadece bir arada durabilmeyi başarmalıyız. Yıkmaya çalıştıkları, provoke etmeye çalıştıkları da bu zaten. Haydi canlar Kazdağlarına nöbete! Aşkla, barışla, kardeşlikle” denildi.

Benzer Yazılar