EĞİTİM LİSE MANŞET SOKAK

Antalya Lisesi TBMM gündeminde

Antalya – CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek verdiği soru önergesi ile Antalya Lisesi’ne ait tarihi binaların Dışişleri Bakanlığı’na lojman ve konukevi olarak devredileceği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

“ANTALYA LİSESİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Konunun Antalya gündemine taşındığı dönemde, TBMM Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getiren CHP’li Zeybek, Antalya’lı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bu konuya açıklık getirmesini ve kentin kültürel mirası Antalya Lisesi sahip çıkılması çağrısında bulunmuştu.
Geçen zamana rağmen konunun muhataplarından bir açıklama gelmediğini belirten CHP’li Zeybek, 1898 yılında Antalya İdadisi olarak eğitim hayatına başlayan ve günümüze kadar binlerce mezun veren Antalya Lisesi üzerindeki iddiaları, cevaplaması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soru önergesi vererek iletti.

“KAMUOYUNDAN SAKLANAN NEDİR?”
Antalya’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan başta Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı’nın ve Antalyalıların bu iddialar konusunda bir açıklama beklediğini ifade eden Zeybek, verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti;
• Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı tarafından lojman ve konukevi olarak kullanılacağı iddiası doğru mudur?
• Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı’na devri konusunda yetki ve sorumluluk kime aittir?
• Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı’na devredileceği iddiasına karşın sivil toplum kuruluşları ve kamuoyuna neden bir açıklama yapılmamaktadır?
• Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının tadilat çalışmaları sırasında, binalardan birinin kentin kültürel hayatına katkı sağlaması açısından müze olarak kullanılacağı ve bu gerekçe ile ödenek sağlandığı belirtilmektedir, tarihi binalara yönelik müze çalışması hangi aşamadadır?

Antalya’nın doğasını ve tarihini ranta kurban etmeyeceklerini her fırsatta dile getirdiğini belirten CHP’li Zeybek, Antalya Lisesi mezunları ve sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

Benzer Yazılar