GENÇLİK MANŞET SOKAK

Suruç’ta yitirilenler 4. yılında Antalya’da anıldı

Antalya Sokakları – Kobene’li çocuklara oyunca götürmek ve kütüphane ile park yapmak için Urfa’nın Suruç ilçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tarafından düzenlenen basın açıklaması sırasında gerçekleşen katliamda yitirilenler dördüncü yılında Antalya’da anıldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla Attalos Meydanı’nda düzenlenen açıklamada HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de yer aldı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına Devrimci Parti üyesi Can Çıldır tarafından okunan basın açıklamasında “33 genç, 33 düş yolcusunu bu katliamda yitirdik, 100’ den fazlası yaralandı. Katliamdan önce ortada görünmeyen ve hiçbir güvenlik önlemi almayan kolluk güçleri patlama sonrası yaralılara ve yardım etmeye çalışan halka biber gazıyla saldırmış, yaralıların taşınmasını engellemiştir. Katilleri ve sorumluları yargılamak bir yana 4 yıldır onlarca Suruç gazisi, aileleri ve avukatları tutuklandı.” denildi.

Açıklama “Katliamı engellemeyen, katilleri ve sorumluları yargılamayan devlet bugün Suruç katliamı ile birlikte başlayan karanlık dönem 4 yıldır devam ediyor. Öncesinde Amed, sonrasında Ankara Gar katliamı ve birçok katliama tanık olduk. Antalya Emek ve Demokrasi güçleri olarak Suruç katliamının aydınlatılması devletin sorumluluk taşıdığı tüm katliamların da aydınlatılmasının yolunu açacağı inancıyla bir kez daha “Suruç için adalet, herkes için adalet” diyoruz.” şeklinde sonlandırıldı

Benzer Yazılar