MANŞET SOKAK

Alevi Gençlik Platformu’nun temizlik etkinliğine jandarma tacizi

Antalya Sokakları – Antalya Alevi Gençlik Platformu’nun (AGEP) 3-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği temizlik etkinliği jandarma tarafından taciz edildi.

Antalya yerelinde çalışma yürüten Alevi Gençlik Platformu üyelerinin 3-4 Ağustos tarihleri arasında Abdal Musa Dergahı’na yakın yerlerde bulunan Elmalı, Gömbe, Yeşilgöl ve Uçarsu mevkilerinde yapmayı planladığı temizlik etkinliğine jandarma engel oldu. Temizlik kampanyası kapsamında bölgede iki gün kalmayı planlayan Alevi Gençlik Platformu üyelerine jandarma gece kalmalarının yasaklandığını sözlü olarak ilettiği belirttildi.

Alevi Gençlik Platformu adına açıklamada bulunan Halil Yurtseven Yeşilgöl bölgesine geldiklerinde jandarma tarafından karşılandıklarını belirterek “Hakkımızda Şikayet olduğunu,bölgenin orman bölgesi olduğu ve bu sebep ile burada çadır kurulamayacağını sözlü olarak bize bildirdiler.” dedi.

GÜN BOYU GÖZETİM
Etkinlik boyu jandarma tarafıNdan gözetim altında tutulan AGEP üyelerine GBT yaptıklarını söyleyen Halil Yurtseven ” Temizliğe ara verip öğlen yemeğini yiyelim dedik. Jandarma yanımızda yoktu ama kimliklerimizi istedi GBT için. Yemekten sonra temizliğe devam ettik (tabiki jandarma yanımızda).” şeklinde konuştu.

“JANDARMA ENGELİ” HABERİ JANDARMAYI RAHATSIZ ETTİ
Jandarmanın etkinliğe müdahalesinin basına yansıması üzerine karakola götürülen AGEP üyelerine tutanak tutulduğu belirtildi.

Benzer Yazılar