MANŞET SOKAK

‘Kayyum’, ‘saray’ ve ‘darbe’ sözcüklerinin kullanımına yasak geldi

Antalya – 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak eylemlerde ‘kayyım’, ‘saray’ ve ‘darbe’ sözcüklerinin kullanılması yasaklandı.

Antalya  1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılması planlanan mitingde , içerisinde “kayyum”, “darbe”, “doğa talanı” gibi sözcükler olan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

Antalya’da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylem için Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya Emniyet’ten verilen yanıtta ise eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyuma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyuma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.

Yasak gerekçesi ise şu şekilde açıklandı: “Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…”

Benzer Yazılar