KENT MANŞET SOKAK

Kındılçeşme halka açıldı

Antalya – Kındılçeşme günübirlik kamp alanı halkın kullanımına açıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Artık Kemer halkımızın da misafiri geldiğinde, ailesiyle vakit geçireceği, denizine rahatlık ile girebileceği bir alanı bulunmaktadır. 10 bin 800 metrekarelik alanda kurduğumuz ve işlevsel hale getirdiğimiz Belediyemize ait olan 707 parselde 50 araçlık otopark ve idari ünite, piknik masaları, satış büfesi, çocuk oyun grupları, soyunma kabinleri, duş ve lavabo yerleri bulunan Kındıl Çeşme Günübirlik Kamp alanımız faaliyete başlamıştır “ dedi.

29 YILLIĞINA ÖZEL ŞİRKETE KİRALANMIŞTI
Antalya’nın Kemer ilçesinde, Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde bulunan Kındılçeşme kamp alanı 2009 yılında imar plan değişikliği yapılarak 29 yıllığına Portobello Oteli de bünyesinde barındıran Gök-An Turizm İnşaat Ltd. sahibi Niyazi Gökhan’a kiralanan Kındılçeşme, bu kiralamanın ardından halkın günübirlik kullanımına kapatılmıştı. Ancak Antalya’nın en gözde çadırlı kamp alanlarından biri olan ve halkın denizle buluşabildiği son kalelerden biri sayılan Kındılçeşme’deki bu uygulamaya yöre halkından ve kamp tutkunlarından tepki geldi.

Alanda başlatılan inşaat çalışmaları sırasında yöre halkının sayısız eylemine sahne olan Kındılçeşme’deki uygulamayı da içeren plan revizyonu ile buna bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının iptali için dava açıldı. Yöre halkının ve sivil toplum örgütlerinin açtığı davayı gören Danıştay 6. Dairesi, 20 Mayıs 2013’te ilgili imar planını iptal etti. Danıştay’ın iptal kararında, Kındılçeşme’de adeta tatil köyü inşa etme yaklaşımıyla yapılan inşaatlarla alanın dokusunun ortadan kaldırılarak topoğrafik yapının değiştirildiği, doğal yaşamın da yok edildiği vurgulanmıştı.

DANIŞTAY YAĞMAYA İZİN VERMEDİ
Kındılçeşme kamp alanında özel bir şirket tarafından inşa edilen turizm tesisiyle ilgili imar ve revizyon planları, yöre halkının açtığı dava sonucu Danıştay tarafından 2016 yılında iptal edilmişti. Davalı idare ve şirketin temyiz başvurusunu reddeden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, iptal kararını oy çokluğu ile onamıştı . Nihai yargı kararının ardından Kemer’de bir basın toplantısı düzenleyen 17 sivil toplum örgütü temsilcisi, yetkililerden yargı kararını uygulayarak alanda yapılan tesislerin yıkılmasını ve Kındılçeşme’nin yeniden halkın kullanımına açılmasını talep etmişlerdi. Kemer Belediyesi de bu talebin doğrultusunda günübirlik kamp alanını yeniden düzenleyerek, geçen hafta sonunda halkın kullanımına açtı. Başkan Topaloğlu, paylaşımında, “Kuzdere Muhtarlığımız önünden saat 10:00 itibariyle başlayacak olan servislerimiz Çaybaşı Caddesi, Boğaziçi Restoran önü, Arslanbucak Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Arslanbucak Anaokulu, Düğün Salonu, Otogar önünden D-400 Karayolu güzergahından Kındıl Çeşmeye varış sonrası 12:40 itibariyle Kındıl Çeşmeden hareket ederek D-400 Karayolu, Otogar önünden dönüşlerimiz gerçekleştirilecektir”ifadelerine de yer verdi.

 

Kaynak: Akdeniz Gerçek/İbrahim Akkaya

Benzer Yazılar