ÇOCUK MANŞET SOKAK

Halkevleri Çocuk Şenliği’nde onlarca çocuk bir araya geldi

Antalya Sokakları – Halkevleri tarafından 13 yıldır sürdürülen çocuk buluşmaları, bu sene Konuksever Mahallesi’nde bir şenlikle gerçekleşti.

Halkevleri’nin 13 yıldır tüm ülkede 4 yıldır Antalya’da düzenlediği çocuk buluşmalarına bir yenisi eklendi. Konuksever Stadı’nda gerçekleşen çocuk şenliğine kentin dört bir yanından onlarca çocuk katıldı. Katılımcı, eğlenceli ve alternatif bir eğitim modelinin mümkün olduğunu 13 yıldır bir çok kentte düzenlediği etkinliklerle deneyimleyen Halkevleri, bu sene Eğlenceli Bilim, Kil, Satranç, Taş Boyama, Geri Dönüşüm, Masal ve Pandomim oyunu etkinlikleri ile çocuklarla bir araya geldi.

DOLU DOLU ÇOCUK ŞENLİĞİ

Eğlenceli bilim ile yeni deneylerle tanışan çocuklar, kil ve taş boyama atölyesinde hayallerini ortaya koydu. Kent bilinciyle geri dönüşümü önemini dinleyen çocuklar, ortaya çıkan atıkları nasıl değerlendirebilceklerini öğrendi. Masal atölyesi ile diyar diyar dolaşırken, Pandomim oyunu ile hayallerini tazeledi. Şenlikte dolu dolu vakit geçiren çocuklar, Halkevleri’nin ‘Okumak Özgürleştirir’ kampanyası ile topladığı öykü kitaplarını alarak alandan ayrıldı.

 

 

Benzer Yazılar