KÜLTÜR-SANAT

İşçi Filmleri Festivali mahalleli ile buluştu

Antalya Sokakları –  14 İşçi Filmleri Festivali kapsamında Antalya’da devam eden program çerçevesinde gösterime giren “Alarga” ve “Toprağın Kadınları” isimli iki film, Konyaaltı ilçesi Uluç Mahalle Muhtarlığının ev sahipliğinde mahalle sakinleri ile buluştu.

Konyaaltı’nın Uluç Mahallesi’nde saat 19.30’da muhtarlık parkında halkla buluşan filmler izleyicilerden tam not aldı. Etkinlik hakkında konuşan Mahalle Muhtarı Hülya Bozkurt, farklı coğrafyalarda yaşayan kadın işçilerin hayata tutunma çabalarını anlatan iki festival filmi izlediklerini belirterek, “Mahalle sakinlerimiz için farklı bir deneyim oldu. Gösterimin sonunda olumlu tepkiler aldık” dedi.
AMACIMIZ KOMŞULARIMIZI BİR ARAYA GETİRMEK
Amaçlarının komşuları bir araya getirip özlemi duyulan bir mahalleyi hep beraber inşa etmek olduğunu açıklayan Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaz aylarında iki gösterimimiz daha olmuştu. “Kibar Feyzo” ve “Vizontele” isimli filmler de Yazlık Sinema etkinliklerimiz kapsamında ilgi görmüştü. Bu üçüncü gösterimde iş, emek ve kadın merkezli iki film komşularımızla buluşmuş oldu. Kadın temalı tüm çalışmaları çok önemsiyorum. Mahalle komşularımı da bu süreçlerin içine katmak bana ayrı bir haz veriyor. Sağ olsunlar hiçbir zaman da beni yalnız bırakmıyorlar. Tüm emeği geçenlere ve teşekkür
ederim.”

Benzer Yazılar