MANŞET

Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç’e “cumhurbaşkanına hakaret”ten dava

Antalya  – Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç’e daha önce beraat ettiği dosyadan “cumhurbaşkanına hakaret” davası açıldı. Kutay Meriç’in sosyal medyadan yapmış olduğu çizim ve fotoğraf paylaşımları iki yıla yakın bir süre sonra açılan davaya gerekçe olarak gösterildi

Geçen yıl 13 Şubatta sosyal medya üzerinden “terör propagandası” yaptığı gerekçesiyle ev baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan ardından hakkında açılan davada beraat eden Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Örgütlenme Sekreteri Kutay Meriç’e aynı dosyadan bu defa da “cumhurbaşkanına hakaret” davası açıldı.

Meriç’in sosyal medyadan yapmış olduğu çizim ve fotoğraf paylaşımları iki yıla yakın bir süre sonra açılan davaya gerekçe olarak gösterildi.

Davaya konu olan paylaşımları, Evrensel gazetesi çizeri Sefer Selvi’nin karikatürleri ile Gezi Direnişi zamanından bir fotoğraf oluşturuyor. Davaya konu olan paylaşımların hepsi 2013 yılına ait.

27 Şubat’ta yaşadığı Antalya’da ilk duruşmaya çıkacak olan Meriç “Benim yaptığım paylaşımlar Evrensel gazetesinin karikatüristi, sevgili Sefer Selvi’ye ait. İçeriğinde hakaret oluşturacak hiçbir şey yok. Mizah yoluyla eleştiri var. Açılan bu dava gösteriyor ki AKP faşizminin hiçbir eleştiriye tahammülü yok. Kendisine muhalif olan bütün yurttaşları davalar, gözaltılar, tutuklamalarla yıldırmak istiyorlar. Geçmişte Sefer Selvi de çizdiği kimi karikatürlerden yargı önüne çıkarılmıştı. Aydınlarımızı yıldırmak için cezaevlerine atıyorlar. Onların çizdikleri yazdıkları için bizi de atacaklarsa onur nişanemiz olur” dedi.

Söz konusu paylaşımlar ise şöyle:

Benzer Yazılar