SOKAK

Antalya Halkevi ulaşım raporunu açıkladı

Antalya Sokakları –  Antalya’da Aralık ayı içinde bin kişiyle yapılan ankete göre kent halkı toplu ulaşımı pahalı, yetersiz buluyor ve bir çözüm bekliyor. Antalya Halkevi tarafından yapılan anket çalışması bir rapor haline getirilerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç’a teslim edildi.

HEDEF DEMOKRATİK KATILIM

Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi Başkanı Hüseyin Ayçiçek ve yöneticiler Ulaşım Daire Başkanı Başkan Tonguç’u makamında ziyaret ederek anketin sonuçlarını paylaştı. Nurettin Tonguç, Halkevleri’ne yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, şubat ayında yapılması planlanan “Ulaşım Çalıştayı”na davet etti.

Halkın yerel yönetimlere demokratik katılım ilişkisi kurmanın bir aracı olarak bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Halkevi yönetimi, halkçı bir belediye ve demokratik bir yerel yönetimin oluşturulmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

ULAŞIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Halkevi yöneticileri görüşmeden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım İzleme ve Çağrı Merkezini de gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Antalya Halkevi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat ayında düzenlenecek olan “Antalya Ulaşım Çalıştayı”na da katılarak ulaşım sorunun çözülmesinde katkılarını sunacak.

ULAŞIM ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇLAR

Antalya Halkevi tarafından açıklanan Antalya Ulaşım Anketi Değerlendirme Raporu kapsamlı bir anket çalışmasına dayanıyor. Antalya Halkevi tarafından Aralık 2019 tarihinde ilgili mercilere iletmek amacıyla, Antalya’da ulaşım hizmetlerinde yaşanan sorunları tespit etmek, halkın talep, öneri ve eleştirilerini içeren bir çalışma gerçekleştirildi. Gerek internet üzerinden, gerek yüz yüze yapılan ulaşım anketine 449 çalışan, 221 emekli, 153 öğrenci, 40 öğretmen, 81 kişi 65 yaş üstü, 56 diğer olmak üzere 1000 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,5’i kadınlardan oluşuyor.

Ankete katılanların yüzde 72,5’i aktif şekilde toplu taşıma araçlarını kullandığı görülürken, yüzde 90,8’i otobüs, yüzde 9,2’si tramvay kullandığını belirtilmiş. Ankete göre katılımcıların yüzde 23,8’i her gün aktarmalı ulaşım kullandığını beyan ederken, bunların 67,5’i 1 kez, yüzde 28,1’i de 2 kez kullandığını beyan etmiş

ANTALYA ULAŞIM ANKETİ SONUÇLARI 

Antalya Halkevi anketine katılanların;

  • %56,8’i yaşadığı bölgede ulaşım hizmetinin yetersiz olduğunu düşünmektedir.
  • %68,5’i ulaşım hizmetlerinden memnun olmadığını belirtmiştir.
  • %79,1’i ulaşım hizmetlerinin pahalı olduğunu belirtmiştir.
  • %56,3’ü duraklarda otobüs bekleme süresinin uzun olduğunu belirtmiştir.
  • %58,7’si Antalyakart dolum noktalarını yeterli bulurken, % 41,’ü yetersiz olduğunu beyan etmiştir.
  • %75,7’si toplu taşıma hizmetlerini konforlu olmadığını .
  • %63,5’i toplu taşıma hizmetlerini güvenli bulmadığını belirtmiştir.
  • %55’i bir ulaşım seferinde 30-60 dk arası zaman harcadığını beyan etmiştir.
  • %75,6’sı şoför ve vatman iletişiminden memnun olmadığını beyan etmiştir.

Benzer Yazılar