MANŞET

Antalya CHP’de Nusret Bayar dönemi

Antalya – CHP 37’nci Olağan Antalya  İl Kongresi, Konyaaltı Nazım Hikmet Fuar Merkezi’nde yapıldı. Doğal delegeyle birlikte 646 delegenin oyuyla başkanlığın belirlendiği kongrede, mevcut il başkanı Ahmet Kumbul mavi, Nusret Bayar ise beyaz listeyle sandıkta yarıştı.  627 delegenin oy kullandığı seçimde Nusret Bayar 331, Ahmet Kumbul ise 296 oy aldı.

Ahmet Kumbul, büyük bir aile olmak için yola çıktıklarını kaydederek, bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. İktidar olabilmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Kumbul, birlik ve beraberlik mesajında bulundu.

Ortak akıl ile kenti yöneteceklerini dile getiren Kumbul, “Hiç kimseden akıl ve icazet almadım. Bugün burada adayım. Desteğinizi bekliyorum. Önümüzdeki süreçte Antalya’yı ortak akılla yöneteceğiz” diye konuştu.

İl Başkanı Ahmet Kumbul’un açış konuşmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz getirildi.

“SORUNLARA ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”

Başkan seçildiği takdirde, 2 ay da bir partililerle toplanacaklarını vurgulayan Nusret Bayar, “Farklı toplumsal kesimin talepleri doğrultusunda çalışmalarımız olacak. Partimiz, öz gücünü kullanmak zorundadır. İktidara geleceksek ki mutlaka geleceğiz, seferberlik ilan etmeliyiz. Önceki dönemlerde görev almış milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, üyelerimizle çalışma komiteleri oluşturacağız. Bu komiteler parti politikalarını toplumun her kesimiyle buluşturacak. Sendikalarla, meslek odalarıyla yönetim paydaşları olmalarını sağlayacağız. ” dedi.

Saat 17.00’da başlayan seçim, 18.00’da son buldu. Sürenin dolmasıyla sandıkların açılmasına başlandı. 627 delegenin oy kullandığı seçimde Bayar 331, Kumbul ise 296 oy aldı.

Seçimi kazanan  Nusret Bayar, Antalya CHP’nin ‘umut’ partisi olacağını dile getirerek “Önümüzdeki süreçte 9 belediye başkanımızla, 4 milletvekilimizle birlikte tüm güçlerimizle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kongreye CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, Cavit Arı, Aydın Özer, Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Demre Belediye Baikanı Okan Kocakaya, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İbrabı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Elmalı Belediye Başkanı Öztürk, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Haberimizvar.net

Benzer Yazılar