BİLİM TEKNİK

Halkevleri’nden Bülent Şık’a ‘Hakikatin Peşinde’ ödülü

Antalya –  Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen projeye ilişkin bulguları kamuoyuyla paylaştığı gerekçesiyle Eylül 2019’da hakkında 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilen Gıda Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık’a Halkevleri tarafından ‘Hakikatın Peşinde’ ödülü verildi.

Halkevleri’nin 88. kuruluş yıldönümü kapsamında 8’inci kez verilen Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri ‘Hakikatin Peşinde’ teması ile sahiplerine ulaştı. İstanbul’da 22 Şubat Cumartesi akşamı Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törende Antalyalı akademisyen Bülent Şık da ödüle layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan ama açıklanmayan kendisinin de katıldığı çalışma sonuçlarını halka aktarıp, bakanlığa uyarılarda bulunan ve bundan dolayı yargılanan Bülent Şık, Halkevleri tarafından ödüllendirildi. Şık’a ödülünü Halk Bes Koop’un Yönetim Kurulu’ndan Doğan Halis verdi.

BİLİM İNSANI SESSİZ KALMAMALI

Bülent Şık, “Onur duyduğum” dediği ödüle ve törene ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Onur duydum. Bir bilim insanının bilgi birikimini, çalışmalarını kamusal alana taşıması ve kamusal tartışmaların kıyısında değil içinde yer alması asli bir sorumluluktur. Toplumsal sorunlar karşısında kurumlar sessiz kalsa da bir bilim insanı sessiz kalmamalı. ‘Hakikatin Peşinde’ şiarıyla yola çıkan Halkevleri’nin 8. Basın Sanat ve Dayanışma Ödül Töreni. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin, barışın, adaletin peşinde koşan, bu geceye katılan ve ödül alan bütün dostlarımızı tebrik ediyorum. #HakikatinPeşindeyiz”

Benzer Yazılar