SOKAK

Madımak katilinin ‘affedilmesi’ Antalya’da protesto edildi

Antalya Sokakları – Pir Sultan Abdal Sultan Kültür Derneği Antalya Şubesi Madımak Katliamı sanığı Ahmet Turan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından ‘affedilerek’ serbest bırakılmasını protesto etti.

Attalos Meydanı’da yapılan açıklamayı PSAKD Antalya Şube başkanı Hasibe Akpınar okudu. Açıklamada “Bu karar başta Alevilere olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbedir. Serbest bırakılan affedilen bu zat, semah dönen çocukların, sanatçı, yazar ve aydınların yakılarak katlinden bizzat sorumludur.” denildi.

‘Sivasın ışığı sönmeyecek’, ‘Katiller halka hesap verecek’ sloganları atılan açıklamanın devamında “Milyonlarca insanın vicdanında asla affedilmeyen bu katliam kadar bu katliamın üstünü örtmeye ve katilleri aklamaya çalışanlar da tarihin karanlık sayfalarında yerlerini çoktan alacaklardır. Madımak katliamını affetmek hiç bir vicdana sığmaz. Madımak milyonlarca Alevinin kırmızı çizgisidir. Bir devletin yapması gereken, adaleti sağlamaktır. Madımak, Cumhuriyet tarihinde yapılan en ağır ve en alçak katliamdır. Bu karar ile birlikte 27 yıldır sönmeyen ateş dahada büyütülmüştür.” diye belirtildi.

“BU KARARI TANIMIYORUZ”

Açıklama “Madımak Katliamı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu insanlık vicdanında kapanmaz ve unutulmaz bir yara açmıştır. O yüzden bu katilin bir oldu bitti ile affedilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsiz, haksız ve hukuksuz kararı bulunduğumuz her yerde teşhir edip halkımıza duyuracağız.” şeklinde sonlandırıldı. Açıklama sonrası Gazi Metin Dede kısa bir konuşma yaptı.

 

Benzer Yazılar