SAĞLIK

Halkevleri: Otobüsler dezenfekte edilsin

Antalya Sokakları –  Çin’den dünyaya yayılan ve Türkiye’de beş kişinin pozitif olduğunun açıklanmasıyla gözler alınan tedbirlere çevrildi. Antalya Halkevi yaptığı açıkalamada, özel halk otobüslerinin de dezenfekte edilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya Halkevi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Dünyayı sarsan ve binlerce insanın ölümüne yol açan Korona virüsü salgınına karşı önlemler ve mücadele devam ediyor.

Bir virüs salgını için en elverişli ortamlar halkın toplu olarak bir arada bulunduğu yerlerdir.
Şehiriçi toplu ulaşım hijyen ve dezenfekte işinin en önemli olduğu yerdir. Çünkü sadece bir otobüs günde binlerce insan tarafından kullanılmaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında “Peki kentimizde bu otobüslere dezenfekte işlemi yapılıyor mu?”Buna maalesef tam anlamıyla evet diyemiyoruz. Belediyeye ait 170 otobüsün ve durakların hergün dezenfekte edildiği açıklandı. Ancak 480 özel halk otobüsü için bu durum böyle değil.” şeklinde belirtildi.

TEDBİRLER OTOBÜS SAHİPLERİNİN KEYFİYETİNE BIRAKILAMAZ

“Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası“Tüm kaptanlarımızın dikkatine akşam saat 23.30 – 00.30 arası erdem Beyazıt kültür merkezi arkasında araçları dezenfekte etmek için ekip olacaktır.İlaç firması ücret olarak 20 TL almaktadır. İlaçlama yaptırmak isteyen esnafımız aracını gönderebilir.”

Ülkemizde de haftalardır önlem alınma çalışmaları sürerken özel halk otobüsleri sadece 13 Mart gecesi oda çok az bir kısmı dezenfekte edilmiştir. Oda yönetiminin attığı mesajda ki “isteyen esnafımız” ibaresi korkunçtur.

DEZENFEKTESİZ ARAÇ ULAŞIM HİZMETİNDEN MEN EDİLMELİDİR

Açıklama “Kentimiz Valiliğini, Büyükşehir Belediyesini ve ilgili diğer kurumları göreve çağırıyoruz.

Özel ve kamu otobüsleri diye ayrım yapmadan bütün otobüsler tek merkezden kayıtları tutularak her gün en az bir kere dezenfekte edilmelidir. Dezenfekte işlemi yaptırılmayan araç ulaşım hizmetinden men edilmelidir.

Esnaf odasının ve otobüs sahiplerinin keyfiyetine bırakılmamalıdır.” şeklinde sonlandırıldı.

Benzer Yazılar