KADIN

Antalya’da 8 Mart: Umudumuz, direncimiz, gücümüz var!

Antalya Sokakları – Antalya’da Dünya Kadınlar Günü’nde Güllük Aydın Kanza Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kadın buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Coşkuyla kutlanan kadınlar günü renkli görüntülere sahne oldu. Üçkapılar’da yapılacak olan Feminist Gece Yürüyüşü ise polis tarafından engellendi.

Antalya Kadın Platformu’nun çağırısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Antalya’da kutlandı. Güllük Aydın Kanza Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na pankart ve dövizlerle yürüyen yüzlerce kadın sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada “Kadınların sokakta olmasından, bir arada olmasından korkanlara tekrar hatırlatalım: bizleri yasaklarla, baskılarla sindiremezsiniz. Yıllardır olduğu gibi yine sokaklardayız, yine dayanışmayla mücadelemizi büyütüyoruz! Her şeye ve her türlü baskıya, kadın düşmanı yasalara rağmen eşitlik ve özgürlük için direnen, üreten, itaat etmeyen ve mücadele eden kadınlar ve LGBTİ+ bireyler var. Bu korkunç tabloyu değiştirebilecek umudumuz, direncimiz ve gücümüz var. Bizler bu kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz.” denildi.

MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECCEĞİZ

Açıklama “İşte, okulda, mahallede, sokakta… Kadınların bir arada ve güçlü olmasının yaratacağı selin önünde hiçbir engel duramaz!  Yüzyılların mücadelesiyle kazandığımız haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Geleceğimizi sizin karanlığınıza teslim etmiyoruz! Ataerkil erkek egemen ve kapİtalist sisteme karşı eşitlik mücadelemizi büyüteceğiz!
Selam olsun mücadeleyi büyüten kadınlara!” şeklinde sonlandırıldı.

FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDİ

Kadınlar miting sonrası saat 19.00’de Üçkapılar’da Feminist Gece Yürüyüşü için bir araya geldi. Polis engeliyle karşılaşan kadınlar burada bir süre sloganlar attı. Üçkapılar’da gerçekleşen açıklamada “Nerede, nasıl, saat kaçta bulunmamızın makbul olduğunu tayin etmeye çalışanlar, giydiğimiz kıyafetten çalıştığımız işe kadar karışanlar, LBTİ olmaya hastalık diyenler, kadın katillerini savunmak için cüppesini ilikleyip sıraya girenler sizleri de unutmadık. Bu hayat bizim diye çıktık bir kere yola, sözümüzden  dönmüyoruz. Duymayan bilmeyen kalmasın; bu feminist isyan hiç durmadı, durmayacak!” denildi.

Benzer Yazılar