KENT

CK Akdeniz: Elektrik kesmeyeceğiz, faiz alacağız

Antalya Sokakları Özel – Koronavirüs tedbirleri kapsamında belediyelerin su kesintisine gidilmeyeceğini açıklamasının ardından elektrik firmaları herhangi bir açıklama yapmazken, elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşa faiz uygulayacağı mesajını gönderdi.

Dünyayı saran koronavirüs salgını sonrası yaşanan ekonomik kriz, geçim krizine dönüşüyor. Faaliyetleri durdurulan yüzlerce firma çalışanı, işten çıkarılma ve ücretsiz izinle karşılaşıyor. Geçimlerini sağlamaya çalışan vatandaşlar, bir de fatura ödemeleriyle karşı karşıya.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN VATANDAŞA 1,60 FAİZ

Belediyeler aldıkları kararlarla faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara su kesintisi yapmayacaklarını duyurmuştu. EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) enerji kesintisi yapılmaması yönünde çağrısının ardından, elektrik dağıtım şirketleri de vatandaşın elektriğini kesmeme uygulaması yapıyor. Ancak elektrik borcunu ödeyemeyen bir vatandaşa, CLK Akdeniz tarafından gönderilen mesajda ‘Ödemenizin geciktiği her gün için fatura tutarınız üzerinden gecikme faizi (1,60 oranında) uygulanmaktadır.” denildi.

Benzer Yazılar