EMEK

Eğitim Sen Antalya Şubesi’nde yeni dönem

Antalya Sokakları –  Eğitim Sen Antalya Şubesi 11. Olağan Kongresi geçtiğimiz cumartesi günü Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

299 delege ile yapılan kongreye partilerin, sendikaların, çeşitli kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongre başlangıcında Eğitim Sen Antalya Şubesi Müzik topluluğunun söyleyeceği Grup Yorum türküleri, salonu tahsis eden Konyaaltı Belediyesi yetkilileri tarafından emniyet baskısıyla engellenirken, salona asılan Grup Yorum pankartı ise emniyet güçlerinin müdahalesi ile kaldırıldı.Kongre salonuna bu dönemde yaşamlarını yitirmiş Eğitim Sen Antalya Şubesi üyelerinin resimleri asıldı. “TÖS’ten Eğitim Sen’e mücadelemiz sürüyor” pankartı en dikkat çeken pankart oldu.

 

 

 

 

 

Kongrede yapılan konuşmalarda ise eğitim alanında yaşanan ticarileştirme uygulamalarının hızla yaygınlaştırıldığı, eğitim sisteminin çeşitli tarikatların eline teslim edildiği, bazı tarikatlarla yapılan protokoller ile okulların bu tarikatların propaganda alanlarına çevrildiği belirtildi.


Kongrede daha sonra seçimlere geçildi. İki liste halinde gidilen seçimlerde Nurettin Sönmez, Güneş Adsız, Hasan Taşkın, Çiğdem Altıntaş Peker, Hüseyin Kabaklı, Emine Nar Kaya ve Ramazan Güler yürütme kurulu üyeliklerine seçildiler. Kongrede 3 denetleme, 3 disiplin ve 9 üst kurul delegesi de seçildi.

Benzer Yazılar