SAĞLIK

Halkevleri: Şehiriçi ulaşım halk sağlığını tehdit ediyor

Antalya Sokakları – Tüm dünyayı sararak Türkiye için de tehdit haline dönüşen koronavirüs salgının Antalya şehiriçi ulaşımındaki etkilerini değerlendiren Antalya Halkevi, yayınladığı ikinci açıklamada yetersiz dezenfeksiyonun Antalya halkını tehdit ettiğini belirtti.

Antalya Halkevi imzasıyla yapılan açıklamada “Dünya çapında süren bir salgın felaketi ile karşı karşıyayız. Ülkemizde de varlığı nihayet resmi makamlarca kabul edilen, vaka ve ölüm sayıları açıklanan tablo oluştu. Sürecin ağırlaşarak gitmesi bekleniyor.
Antalya ilimizde bu salgının yayılabileceği en önemli alanlardan birinin kent içi ulaşım
hizmetleri olduğunu Antalya Halkevi olarak basın açıklaması yaparak duyurduk ve
otobüslerin dezenfekte edilmesini istedik.” denildi.

HER GÜN EN AZ BİR KERE DEZENFEKTE

Açıklamanın devamında “Şoförler Derneği Başkanı Elçin Güner’in de günü gününe takip ederek aktardığı değerli bilgilerle, uzun uğraşlarımız ve Büyükşehir Belediyesi ile yazışmalarımız sonucu özel halk otobüslerinin dezenfektesinin yapılmasında kimi adımlar atıldı. Gelinen noktada otobüslerin büyük kısmı dezenfekte edildi. Buna rağmen hala dezenfekte edilmeyen otobüsler var. Ayrıca maalesef otobüslerin 15 günde bir dezenfekte edileceğini öğrendik. Metal ve plastik üzerinde günlerce yaşayabilen bu virüse karşı 15 günlük periyotlarla yapılan dezenfekte işlemi yetersiz ve otobüslere asılan “bu otobüs dezenfekte edilmiştir” yazıları ciddiyetsiz, göz boyama amaçlıdır. Koronavirüsü hamamböceği değildir ve bir kez ilaçlanınca aylarca koruma sağlamaz. Tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyor ve bütün otobüslerin her gün en az bir kere dezenfekte edilmesini, kayıtlarının tutulmasını, dezenfekte edilmeyen otobüslerin seferden men edilmesini talep ediyoruz.”denildi.

OTOBÜS SIKLIĞI ARTTIRILMALIDIR

Açıklamada “Ayrıca otobüs sayıları, sokakta gezen insan-yolcu sayısı düştüğü için azaltılmıştır. Olaya sadece kar odaklı-maliyet odaklı bakılmıştır. Oysa gelir kayıplarının başka kaynaklardan telafi edilmesi yoluna gidilebilir ve şu kritik zamanlarda bir ay boyunca sübvanse edilebilirdi. Böylesi bir dönemde sıkış tıkış otobüsler yerine yolcuların daha seyrek seyahat etmesi tercih edilmeliydi. Bu uygulama halk sağlığına uygun değildir. Azaltılan otobüs seferleri, durakta bekleme sürelerini de etkileyerek günlük yaşantıya olumsuz yansımıştır. Derhal eski düzene geri dönülmelidir.” şeklinde belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ

Açıklama “Büyükşehir Belediyesi, günü gününe dezenfekte işlemini rapor halinde internet sitesinden yayınlamalı, kamu görevi gereği halkı bilgilendirmelidir. Bu sürecin sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir. 480 otobüs sahibi ve onun temsilcisi bir örgüte top atarak sorumluluktan kaçamaz.” şeklinde sonlandırıldı.

Benzer Yazılar