POLİTİKA

Koronavirüs için yeni önlemler

Antalya – İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesiyle koronavirüs (Kovid 19) nedeniyle sinemadan çay bahçesine kalabalıkların toplanacağı alanlar tek tek kapatıldı; STK’ların genel kurulları, eğitimleri ve toplantıları ertelendi.

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınına karşı insanların toplu olarak bir araya gelmesini sağlayacak birçok toplantı ve faaliyet ile camilerde cemaatle namaz durduruldu.
İçişleri Bakanlığı’nın, 81 il valiliğine gönderdiği “Coronavirüs Tedbirleri” başlıklı ek genelgesinde bugün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri ile taziye evi toplanması geçici bir süreliğine durduruluyor.

DERNEK VE VAKIF FAALİYETLERİ

Dernek faaliyetleri konusunda genelgede “Sivil toplum kuruluşlarının (dernek, vakıf ) genel kurulları ve STK’ların eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) bugün saat 24.00 itibariyle geçici olarak ertelenecek” denildi.

CEMAATLA NAMAZA ARA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs’e (Kovid-19) yönelik tedbirler kapsamında camilerde ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğini, ancak camilerin açık olacağını ve bireysel olarak namaz kılmak isteyenlerin camilerde namaz kılabileceğini söyledi.
Erbaş, “Yetkili mercilerin verdiği bilgilere göre yeni tip koronavirüs, bulunduğu ortamda insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak çok kısa sürede salgın haline gelmekte, virüs ilk bulaştığı anda fark edilemediğinden hastalığı taşıyan kişler aynı ortamda bulunan diğer insanlar için büyük bir tehlike oluşturmakta; insanların toplu halde bulundukları mekanlar söz konusu virüsün yayılması için oldukça uygun bir ortam oluşturup hastalığın salgın hale gelmesinde yüksek bir risk oluşturmaktadır” dedi.
Cami görevlilerinin gerekli tedbirleri alacağını belirten Ali Erbaş, şunları söyledi: “Cemaatle namaz kılınmayacak. Ferdi olarak tek başına camiye gidebilir, namazını kılabilir. Tüm cami ve mescitlerimiz temizlenecek, zaten yapılıyor.”

Benzer Yazılar