MANŞET

Otobüslerini dezenfekte ettirmeyen Oda’dan, 65 yaş üstüne ‘sözde’ tedbir talebi

Antalya Sokakları – Antalya toplu ulaşımının önemli bir bölümünü kapsayan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası esnaflarına ait araçların, sağlıksız koşullarına hiç bir çözüm getirmeyen Oda yönetimi, Ticaret Bakanlığı’ndan 65 yaş üstü vatandaşların kullanımına sözde ‘tedbir’ istediği ortaya çıktı.

Dünyayı ve ardından ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsü halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Ülkemizde tespit edilmesinin ardından Antalya’da bir takım önlemler alınmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, virüsün yayılma olanağının olduğu otobüs durakları ve belediye ait toplu ulaşım araçlarının dezenfeksiyonlarına başladı. Ancak toplu ulaşımın çoğunluğunu oluşturan Özel Halk Otobüsleri’nde, Oda başkanı Yasin Arslan’ın açıklamasına göre her gün dezenfekte etmek yerine 15 günde bir dezenfekte edildiği ortaya çıktı.

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN KREDİ TALEBİ

Dezenfekte maliyetini öne süren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ticaret Bakanlığı’na taleplerinin içerdiği bir yazı gönderdi. Uyarılar sonrası toplu ulaşımın kullanımının azaldığını belirtilen yazıda, kredi borçlarının ertelenmesi, faizsiz kredi verilmesi gibi talepler yer aldı.

TEDBİR BAHANE OLDU: 65 YAŞ ÜSTÜ BİNİŞLERİ DURDURULSUN

Otobüsçüler esnafı kredi taleplerinin yanı sıra her fırsatta hedef aldıkları 65 yaş üstü vatandaşları unutmadı. Araçlarını dezenfekte etmekten geri duran, mevcut talep listesinde dezenfekte maliyetine dair hiç bir istekte bulunmayan otobüsçüler odası, ulaşım haklarını ücretsiz kullanan 65 yaş üstü vatandaşların yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle ‘tedbir’ amaçlı binişlerinin durdurulmasını talep etti.

SEFERLER AZALTILDI, RİSK ARTTI

Ayrıca Belediye ile Oda arasında yapılan görüşmelerde çok sayıda aracın seferden çekileceğinin de karara bağlandığı öğrenildi. Bu durum halen çalışan vatandaşlarımızın işe giriş ve çıkış saatlerinde kalabalık otobüslere binmesine ve koronavirüs’ün yayılmasına neden olabilir.

Benzer Yazılar