SOKAK

Muhalif basının G20 haberi yapmasına polis engel oldu

Antalya – Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Kadiriye Mahallesi’nde G-20 toplantısıi ile ilgili vatandaşlarla röportaj yapan muhabir Feyyaz İmrak polisler tarafından alıkonup tehdit edilerek, üç saat gözlem altında tutuldu.

Antalya’da 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek G-20 toplantısının yapılacağı Kundu-Belek ve Kadiriye oteller bölgesinde yaşayan vatandaşlarla röportaj yapmak için bölgeye giden DİHA muhabiri Feyyaz İmrak, polisler tarafından engellendi. Polisler, DİHA muhabirinin ‘basın akreditasyonu’ olmadığı gerekçesiyle çekim yapamayacağını söyleyerek, sokak ortasında 3 saat boyunca bekletti. Feyyaz İmrak, GBT sorgusunun ardından olay yerine gelen TEM polisleri tarafından çektiği foto ve görüntüler silinerek, tehdit edildi. Polisler DİHA muhabirine, “Bir daha buralarda görürsek farklı davranırız. On günlük süre içerisinde bölgeye gelen bütün muhabirlere aynı işlemi yapacağız” diyerek tehdit etti.

Hakkında tutanak tutulan Feyyaz İmrak daha sonra serbest bırakıldı. Zaman ve Sözcü Gazetesi’nin de aynı engellemeyle karşılaştığı öğrenildi.

Kaynak: DİHA

Benzer Yazılar