G20 GENÇLİK POLİTİKA SOKAK ÜNİVERSİTE

Üniversitelilerden temsili G20 toplantısı

Antalya Sokakları- Öğrenci Kolektifleri üyeleri Attalos Meydanı’nda temsili G20 toplantısı gerçekleştirdi. Yüzlerine G20 katılımcılarının maskelerini takan gençler, dünya siyasetinin iki yüzlü politikasını mizahi bir dille eleştirdi.

Öğrenci Kolektifleri üyeleri temsili G20 toplantısı gerçekleştirdi. G20 katılımcılarının maskeleriyle Attalos Meydanı önüne gelerek tiyatro gösterisi yaptı. Zirve açılışı, temsili Tayyip Erdoğan tarafından: “Merhaba Antalyalılar ben sizin Cumhurbaşkanınızım öyle kızlı erkekli gezemezsiniz” sözleriyle başladı.

Gösteride Almanya’nın Suriyeli sığınmacılara yönelik politikasını temsili Angela Merkel; “Kapıları kapatın mülteciler giremesin” sözüyle tasvir ederken, Suudi Kral’ın G20’ye 16 TIR eşya ile gelip Antalya’da otel kapatmasına vurgu yapıldı. Tiyatro süresince Tayyip Erdoğan’ın Davutoğlu’na müdahale etmesi, söylediklerini düzeltmesi dikkat çekti. Davutoğlu ise “Biz her zaman zalimlerin yanında olacağız. IŞİD’le aramızda 360 derece fark var. Evlendirme dairesi olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” sözleriyle tasvir edildi.

Çevredeki vatandaşların ilgiyle izledikleri gösterinin ardından, Öğrenci Kolektifleri adına açıklama yapan Barış Çetin; “Savaş, zulüm yetmedi mi? Sorunun ta kendisi sorunu çözemez. Afrika’yı sömürdüğünüz yeter. Bizler gençlik olarak size izin vermeyeceğiz. Antalya’dan da bu ülkeden de sizi kovacağız. İnsan katline emperyalist sömürüye izin vermeyeceğiz. G-20 dağıtılacak” ifadelerine yer verirken, Pazar Günü saat 15.00’te Aydın Kanza’dan başlayacak olan eyleme çağrı yapıldı.

Benzer Yazılar