G20 SOKAK

Suudi Kralı’ndan görgüsüzlüğün daniskası

Antalya – Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, G-20 toplantısına katılmak için geldiği Antalya’da görgüsüzlüğüyle tepki topladı. Kral, beraberindeki bin kişilik heyetle Antalya’ya geldi. Kral için 546 saray odası hazırlatan otelde, futbol sahası büyüklüğünde SPA merkezi hizmet verecek.

15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G20 toplantısıiçin Antalya’ya gelen Suud Kralı Salman karşılamalardan sonra kalacağı otele geçti. Kral ve beraberindeki heyetin gelişi nedeniyle havalimanında iki helikopter ve çok sayıda lüks aracın beklediği görüldü. Havalimanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri vardı. 60’a yakın lüks araçtan oluşan bir konvoy otele giriş yapıldı. Geçiş sırasında havalimanı ile otel arasındaki 15 kilometrelik yol özel harekat timleri ve polis tarafından korundu.

dfghjk

KRALIN GÖSTERİŞİ İÇİN AYLARDIR ÇALIŞILIYOR

Yaklaşık bir hafta önce Kral Salman ve Prens Telal’a ait özel eşyalar, çarşafından bardağına kadar özel uçakla Antalya’ya getirilmiş ve havalimanından da 16 kamyonla kalacakları otele nakledilmişti. Kral Salman ve koruma heyeti için zırhlı 65 özel Mercedes de getirtilmişti. Yaklaşık bin kişilik Suudi Arabistan heyetinin kullanımı için yine Mercedes marka 400 lüks araç daha kiralandı. Araçlar otelin içindeki park alanlarına sığmayınca otel çevresindeki yollara park edildi.

Suudi Arabistan heyetine ev sahipliği yapacak otelde hazırlıklar aylar önce başlamıştı.Kral Salman bin Abdülaziz ve beraberindeki yaklaşık bin kişilik heyeti için dünya mutfaklarından oluşan özel restoranlar ve bir futbol sahası büyüklüğünde (7 bin 500 metrekarelik) SPA merkezi, ekstra hizmet verecek.546 saray odasında özel düzenleme yapıldı. Geceliği 800 – 15 bin Euro arasında değişen 546 saray odasında özel düzenleme yapıldı

Otelde konukların ayak basacağı ilk noktadan helikopter pistine, geçeceği tüm yollar için özel kırmızı halı dokutuldu. Otelde güvenlik tedbirleri de en üst seviyeye çıkarıldı.
Tüm bu şatafata ve Suriye krizini derinleştirdiği suçlamalarına rağmen Suudi Arabistan’ın, az sayıda mülteci kabul etmesi tepkilere neden oluyor.

SUUDİLER 2.5 MİLYON DİYOR, BM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Suudi Arabistan, Eylül ayında yaptığı açıklamada, yeterli sayıda mülteci kabul etmediği yönündeki iddialara tepki göstermiş ve Suriye krizinin başladığı 2011 yılından bu yana dini ya da insani nedenlerden ötürü yaklaşık 2.5 milyon Suriyelinin geldiğini, yüz binlerce Suriyeliye de oturma izni verildiğini belirtmişti. Ancak BM kayıtları başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerine hesaba katılmayacak kadar az sayıda Suriyeli mültecinin geçtiğini göstermişti.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar