KADIN KENT SOKAK

Antalyalı kadınlar katliamlara dur demek için bir araya geldi

Antalya Sokakları – HDP Antalya İl Kadın Koordinasyonu’nun çağrısıyla Kürt illerindeki sokağa çıkma yasaklarını ve katliamları protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenledi. Attalos Meydanı’nda gerçekleşen eylemde sokağa çıkma yasakları boyunca katledilen vatandaşların fotoğrafları ile barış simgesi olan beyaz bayraklar taşındı. Eylemde “Şehid namırın”, “katil devlet hesap verecek” sloganları atılırken ‘Katili tanıyoruz hesabını kadınlar soracak’, ‘Kadınlar çocuklar katlediliyor farkında mısınız?’ pankartı ile ‘ Siz DAİŞ’leştikçe biz Kobani’leşiyoruz’, ‘ Dillerinde zılgıtları olan kadınlar sizi korkulu rüyanız olacaktır’ dövizleri taşındı.

‘BİZ KADINLAR BU VAHŞETİN DURMASINI İSTİYORUZ’
Aylardır Kürt illerinde mahallelerin ablukaya alındığını, annelerin çocuklarının cenazelerini buzdolabında bekletmek zorunda kaldıklarını, yaralıların hastahanelere götürülemediği için yaşamlarını yitirdiklerini, ailelerin cenazelerini sokaklardan alamadığını ifade eden HDP Antalya İl Eşbaşkanı Zarife Atik; ” Kürt illerinde devlet ülkeyi işgal etmek için giden işgalci güçler gibi hareket ediyor. Sivilleri çocuk, yaşlı hamile demeden katlediyorlar. Biz kadınlar bir an önce Kürdistan’da yaşanan bu vahşetin durmasını istiyoruz” dedi.

‘DEVLET KATLEDİYOR, MEDYA ALKIŞ TUTUYOR’

Zarife Atik’in ardından kadınlar adına basın açıklamasını Baran Özyıldız Kaya okudu. Savaş ortamının medyada adeta başka bir ülkede yaşanıyormuş gibi gösterildiğini söyleyen Özyıldız, medyanın vahşete alkış tuttuğunu belirterek, “AKP faşizmi Kürt halkına işine geldiğinde çözüm süreci, işine gelmediğinde savaş sürecini reva görüyor. Kolluk kuvvetlerinin sivillere yönelik saldırılarında 44 çocuk yaşamını yitirirken, 38’i Suruç ve Ankara katliamlarında olmak üzere 70 kadın yaşamını yitirdi. Batıda ise devlet 5 ayda 6 Alevi, devrimci kadını katletti. Devlet gerek doğuda gerek batıda imha politikası uygulamaktadır” ifadelerinde bulundu.

Fotoğraf: Can Erdem

Benzer Yazılar