GENÇLİK KENT SOKAK ÜNİVERSİTE

[Güncellendi 22.05] Roboski katliamı anmasına polis engeli, gözaltına alınan 8 öğrenciden 6’sı serbest bırakılırken 2 öğrenci savcılığa sevk edildi

Antalya Sokakları Akdeniz Üniversitesi DEM-GENÇ çağrısıyla, öğrenciler Roboski Katliamını anmak için kampüs içerisindeki Gözleme Evi’nde toplandı. Katliamın anılmasına izin vermeyen polis, basın açıklaması yapılmasını biber gazı ve TOMA’yla engelledi.

Roboski Katliamı’nın 4. yılında yitirilenler için DEM-GENÇ çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, kampüs içerisinde bulunan Gözleme Evi’nde anma gerçekleştirdi. Gözleme Evi’nde tiyatro oyununun sergilenmesinden sonra “Roboski’nin Faili Kürdistan’ın Katili” pankartı arkasında yürüyüşe geçildi. ÖGB ve polis öğrencilerin yürüyüşünü biber gazı ve TOMA’yla engelledi. Polisin biber gazıyla saldırdığı sırada ÖGB öğrencileri hedef alarak taş attı. Katliamı anmak isteyen Ömer Öğüt, Dilara Çelik, Mehmet Aslan, Amed Parıltı, Efekan Arifoğlu, Hüseyin Cebir ve ismini öğrenemediğimiz iki öğrenci gözaltına alındı.

Roboski Katliamı anmasına izin vermeyen polis, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam” sloganları atan faşist bir grubun ÖGB kontrolünde okul içinde yürüyüş yapmasına izin verdi. ÖGB kontrolünde yürüyüşünü gerçekleştiren güruhun ellerindeki sopalar ve taşlar dikkat çekti.

ÖGB’nin, okul içerisinde bulunan Simitçi’ye girerek öğrencileri taciz etmesi üzerine öğrenciler kendilerini korudu. ÖGB’ye destek veren çevik kuvvet de öğrenciler tarafından Simitçi’den dışarı çıkarıldı.

Üniversitede polis ve ÖGB saldırısında yaralanan öğrenciler, hastanede tedavi altına alındı.

Roboski katliamı anması sırasında polis ve ÖGB saldırısıyla gözaltına alınan 8 öğrenciden 6’sı serbest bırakılırken 2 öğrenci savcılığa sevk edildi.

Kaynak: Kolektif Basın
Kaynak: Kolektif Basın

da-da*

 

Benzer Yazılar