KENT SOKAK

Roboski ve Maraş katliamları anıldı

Antalya Sokakları- Antalyalılar bugün Attalos Meydanı’nda Roboski ve Maraş katliamlarını andı.
Roboski ve Maraş katliamları için Alevi Bileşenleri, Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla bugün Attalos Meydanı’nda anma yapıldı. Basın açıklamasında devlet kontrolünde gerçekleşen katliamların faillerinin yargı organlarıyla korunulmasına değinilirken, “Tahir Elçi suikastı, Dilek Doğan infazı, Suruç, ve Ankara katliamları üstünün örtülmesine ve faillerin bulunmamasına karşı kesintisiz bir mücadele yürütmek bize düşmektedir” ifadelerine yer verildi.

IMG_5838
Devletin, siyasal iktidarın failler ve olayların aydınlatılmasını engeller bir tutum sergilenmesini de kaydederek, “Egemen devlet geleneği çizgisinden hareketle mevcut siyasal iktidarın temsilcisi AKP hükümeti sonucu kabullenmemek ve failleri korumak adına elinden geleni yapmaktadır” denildi.
Katliamlar sonrası resmi makamlar aracılığıyla ölü sayısının tanıkların ve katliama maruz kalanların verdiği sayıdan çok daha az olduğu dikkat çekildi.
Roboski ve Maraş’ katliamlarında olduğu gibi şuan Kürt illerinde yaşanan katliamları dile getiren açıklamada, “Kürt illerindeki askeri kuşatma öncelikle bölge insanının yaşam hakkına dönüşmüş bir saldırıdır. Günlerce ve aralıksız sürdürülen bu abluka ve kuşatmalar derhal kaldırılmaldır” şeklinde dile getirildi.

Benzer Yazılar