EĞİTİM SOKAK ÜNİVERSİTE YAŞAM

Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü emri Erdoğan’dan aldı: Akademisyenler için yasal süreç başlatılacak

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, barış bildirisini imzalayan akademisyenler hakkında YÖK talimatı gereğince yasal süreci başlatacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim bu sözde akademisyenlerden izin alacak halimiz yok. Bunların haddini de bilmesi lazım” çıkışından hemen sonra içinde Akdeniz Üniversitesi’nin de bulunduğu pek çok kurumun Rektörülüğü ‘had bildirme’ için harekete geçti. Barış için imza atan akademisyenler hakkında yasal süreç başlatılacağı duyuruldu.

Rektörlük, bildiriye imza veren akademisyenleri “vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yaptığı mücadeleye tepki gösteren” olarak niteledi.

Akdeniz Üniversitesi’nden imzacılar hakkında da Yükseköğretim Kurulu’nun talimatı gereğince yasal sürecin başlatılacağını söyledi.

Üniversitenin resmi internet sitesindeki açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara karşı çıkan bir grup öğretim elemanı, yayımladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, vatandaşlarına kıyım ve katliam yapmakla suçlamaktadırlar.

“Bu bildiride Üniversitemizden de bazı öğretim elamanlarının imzası bulunmaktadır. Yayımlanan bildiriyi imzalayan öğretim elemanlarının savundukları düşünce sadece kendi şahsi görüşlerini ifade etmekte olup, Üniversitemizde görev yapan 2500’e yakın öğretim elemanının görüşlerini kesinlikle temsil etmemektedir.

“Akdeniz Üniversitesi olarak, Devletimizin terör konusundaki haklı mücadelesinin yanındayız. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yaptığı mücadeleye tepki gösteren Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ile ilgili de Yükseköğretim Kurulu’nun talimatı gereğince Üniversitemiz yönetimi tarafından gerekli yasal sürecin başlatılacağını bildiririz.”

Benzer Yazılar