KENT SOKAK

Antalya Gezi Davası sonuçlandı: 148 beraat

Antalya Sokakları – İstanbul Gezi Parkı’nda başlayıp tüm ülkeye yayılan Gezi Direnişi’nin Antalya Davası bugün sonlandı. Yargılanan 175 kişinin 148’i beraat etti.

İstanbul Gezi Parkı’nda başlayıp tüm ülkeye yayılan Gezi Direnişi Antalya Davası bugün görüldü.31 Mayıs gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda başlamak üzere üç gün üç gece Çallı Meydanı ve AKP il Binası arasında süren polisin yoğun gaz bombası kullandığı ve birçok yurttaşın yaralandığı Antalya Gezi Direnişi’nin davasında 175 kişi yargılanıyordu. Davanın bugünkü duruşmasında, 148 kişi beraat etti. Ceza alan 27 kişiden 2’si para cezası verilirken 25 kişi hakkın hükmün geri bırakılması kararı verildi. Toplanma ve yürüyüş kanununa muhalefetten yargılanan 175 kişiden Halkevleri üyesi Özgür Özcan’a bu davadan beraat ederken, polise direndiği gerekçesiyle yeni bir dava açıldı.

geziAVUKATLARDAN GEZİ DİRENİŞİ HATIRASI
148 kişinin beraat ettiği duruşmanın ardından avukatlar toplu hatıra fotoğrafı çektirip, “Adaletin mumla arandığı ülkelerde olduğu gibi burada da bir kısım ibretlik seçildi. Mücadele eden tüm Avukatlara teşekkür ederim. Bu arkadaşlarımız bu davanın duruşma tutanakları ile isimlerini yargı tarihine geçirdiler.” diyerek dava sonucunun sevincini sosyal medya üzerinden paylaştılar.

Benzer Yazılar