SOKAK

Batmanlı çocukların gitar sevinci

Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Cevizli Köyü’ndeki Cumhuriyet İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Ayşegül Ünlü’nün isteği üzerine Antalya Muratpaşa Belediyesi, okula 20 gitar gönderdi. Kendilerine gönderilen gitarları alan ancak henüz çalmayı bilmeyen 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine hafta sonları köye gelecek bir müzik öğretmeni gitar çalmayı öğretecek. Gitarları ile okulları önünde bir araya gelen öğrenciler, gitar çalmayı öğrenecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

ANTALYALI ÖĞRETMENİN EĞİTİM AŞKI

Batman’ın Kozluk İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve dağlık alandaki 300 nüfuslu Cevizli Köyü’nde 50 eğitim öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Ayşegül Ünlü, köyde ve okulda farkındalık yaratmak, öğrenciler arasında olumlu motivasyon sağlamak için, birçok belediyeden öğrencileri için 20 gitar isteminde bulundu. Aslen Antalyalı olan öğretmen Ünlü’nün talepleri birçok yerden olumsuz yanıt alırken Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi, bu talebi olumlu karşılayarak, belediye bünyesindeki Adalya Vakfı tarafından alınan 20 gitar, Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Cevizli Köyü’ndeki Cumhuriyet İlkokulu’na gönderildi.

KÖYDE FARKINDALIK YARATTI

Muratpaşa Belediyesi’nin gönderdiği gitarları alan öğretmen Ayşegül Ünlü, gitarları 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıttı. Gitarların öğrenciler ve velileri arasında sevinç ve heyecana yol açtığını belirten öğretmen Ünlü, şöyle dedi:
“Ben Antalyalı’yım, Muratpaşa Belediyesi’nden gitar talebinde bulundum. Köyde ve öğrenciler arasında bir heyecan yaratmak, bir farkındalık yaratmak istedim. Öğrencilerimin farklı bir etkinlik yapmasını istedim, o nedenle de aklıma bu fikir geldi. Sonuçta öğrenciler hevesliydi ama imkanları yoktu. Birçok belediyeden istedim ama hepsi bu teklifi geri çevirdi. Muratpaşa Belediyesi yöneticilerine, Turunç Masa ve Adalya Vakfı yöneticilerine bu isteğimizi karşıladıkları için çok teşekkür ederiz. Belediyeye e-mail attım, öğrencilerimizin müziğe ilgisi vardı. Onlar da olumlu yanıt verdiler. Öğrenci sayımıza göre gitarları kargo ile yolladılar.”

GİTARLA DAHA KOLAY ÖĞRENECEKLER

Diğer enstrümanlara oranla gitarın çok kolay öğrenildiğini, gitar çalmayı öğrenen bir insanın da ileride diğer enstrümanlara kolayca geçebildiğini anlatan Ünlü, şöyle konuştu:
“İlkokulda öğrendiğimiz şarkılar genelde gitarla çalınan şarkılar olduğu için gitarı daha yakın buldum. Öğrencilerin sevdiği şarkılar daha çok gitarla çalınabileceğini düşündüğüm için gitar istedim. Daha kolay öğrenilebileceğini düşündüm. Fiziki durumlarına uygun yani mesela bağlamada, çocukların kolları daha kısa kalacaktı bu yüzden gitar tercih ettim. Gitar öğrenmeleri halinde öğrencilerimiz, ileriki yaşlarda diğer enstrümanları da kolayca öğrenebilecek. Bir amacımız da; bilgili, başarılı, sorumluluk sahibi, ayni zamanda da imkanlar ölçüsünde sosyal becerileri olan öğrenciler yetiştirmek.”

Benzer Yazılar