EMEK SOKAK

İşten atılan memur için Büyükşehir Belediyesi önünde eylem

Antalya – KESK bir hafta önce isimsiz bir ihbar mektubu sonucu memuriyetten atılan, Antalya Büyükşehir Belediyesi memuru ve Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt için Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklanması yaptı.

Açıklamaya Tüm-Bel Sen şube başkan ve yöneticileri, KESK Antalya Şubeleri, Eğitim Sen, Kültür Sanat-Sen, SES, BES yöneticileri ve başkanları, sendika, parti ve kitle örgütü temsilcileri katıldı.

‘BU SALDIRI ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYEDİR’

Basın açıklamasını okuyan Tüm-Bel Sen Eğitim Sekreteri Mümtaz Başer, İlhan Karakurt’a yapılan saldırının aslında iş güvencesine yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayarak: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Şube Başkanımız İlhan Karakurt’u işten çıkarma zamanlaması da tesadüf değil, çünkü AKP Hükümeti ve Antalya Büyük Şehir Belediyesi 2016 yılında kamu emekçilerinin kadro ve iş güvencesi dahil mevcut olan tüm haklarını ortadan kaldıracak personel reformu tasarısını yasallaştırmayı planlamaktadır. Ayrıca Menderes Türel bu son uygulaması ile 12 Eylül yasalarının arkasına sığınarak, gerçek yüzünü de ortaya koymuştur. Şube Başkanımız Karakurt’un işten el çektirilmesi, Türel’in kanunsuz uygulamalarının sonuncusudur. Bu uygulanan hukuksuzluğa karşı mücadelemizi yürüteceğiz’’ dedi.

Antalya KESK Dönem Sözcüsü ve BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar Antalya KESK olarak sonuna kadar Karakurt’un yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: ‘’Çıkarılan torba yasalarla kamuda taşeron çalışmasını önünün açılmasıyla, kamuda çalışanlara güvencesiz çalışma dayatılmıştır. Hiçbir Belediye Başkanı Menderes Türel kadar işçi ve emekçi düşmanı olmadı. Türelin başkanlığı emekçiler için işsizlik, baskı ve zulum demektir.’’

‘BU SALDIRI TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİLERE YÖNELİKTİR’

Tüm-Bel Sen Merkez Yöneticisi Satı Burunucu Çalı İlhan Karakurt’a yönelik saldırır tüm işçi ve emekçilere yönelik olduğunun altını çizerek: “Yüzlerce dava açtığımız, onlarca eylem yaptığımız, önünde defalarca yer yüzü sofraları kurduğumuz Antalya Büyük Şehir Belediyesi’nde şube başkanımıza yapılan bu son saldırı Antalyalı işçi emekçilere yapılmış bir saldırıdır. Başta Antalya olmak üzere tüm ülkede çalışan yerel yönetim emekçilerine yapılmış bir saldırıdır. O halde Türelin anlayacağı bir şekilde sesimizi yükseltelim ve haykıralım, İlhan Karakurt yalnız değildir” dedi.

Açıklamanın sonunda konuşan İlhan Karakurt, “Uygulanan bu kanunsuzluk bana bir sarı zarf ile gönderildi. Ben de bu sarı zarfı burada yakarak verilen kararı tanımadığımı belirtip, tüm yasal yolları kullanarak mücadelemi her alanda sürdüreceğim” diyerek kendisine yollanan sarı zarfı belediye binasını önünde yaktı.

Benzer Yazılar