G20 SOKAK

Japonyalı aktivist 200 kilometrelik G20 ve nükleer karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi

Antalya – Japonyalı aktivist Nükleer santraller ve nükleer silahlara karşı dikkat çekmek için Fethiye’den yola çıkıp 200 kilometrelik yürüyüşüyle Antalya’ya ulaştı.

Nükleer santraller ve nükleer silahlara karşı sesini duyurmak isteyen Toyoshige Sekiguchi Fethiye’den Antalya’ya kadar boynuna astığı yazı ve elindeki Japon çalgısı ile sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Japon rahibin boynuna astığı ‘Nükleer Silah Kaldırılması Barış ve Harmoni Dinlerin Arasında’ şeklinde çeşitli dillerde yazdığı pankartla Antalya sokaklarında akan trafiğin arasından sessizce eylemi gerçekleştirdi. Fethiye’den başlayan 200 kilometreyi aşkın yol yürüyen Japon eylemcinin son durağı Antalya oldu.

Antalya’ya 30 kilometre kala rahip Sekiguchi, Antalya Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Hediye Gündüz karşıladı. Japon rahiple beraber Antalya şehir merkezine kadar yürüyen Gündüz, gerçekleştirdikleri eylem hakkında bilgi verdi. Gündüz, Japon Rahip Toyoshige Sekiguchi’in Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının yıkımını dünyaya duyurmak istediği için yürüdüğünü kaydetti. Nükleer silahlar ve nükleere karşı olduğu için 26 Ekim’den bu yana Japon rahibin yürüdüğünü aktaran Gündüz, “Nükleere karşı olduğu için G20 zirvesi nedeniyle Fethiye’den Antalya’ya yürüyerek geldi. Günlük 30 kilometre civarında yol kat ederek sesini bu şekilde duyurmaya çalıştı.” dedi.

Benzer Yazılar