KENT SOKAK YAŞAM

Ulaşım krizi sürüyor: duyuruda ayrı otobüste ayrı uygulama

Antalya Sokakları- Antalya’da toplu taşımada kullanılan cihazların sökülmesi üzerine başlayan kriz sürüyor. Belediyenin ‘ücret ödemeyin’ dediği araçlarda ücret alınıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı AKP’li Menderes Türel’in değiştireceğini duyurduğu toplu taşıma uygulamasında krizler sürüyor. Firma değişikliğine gidileceği açıklaması üzerine bazı araçlardan cihazlar sökülüp nakit ücret alınırken, cihazlı araçlarda ise aktarmalı ulaşım kaldırılmıştı. Bunun üzerine belediyesnin sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda ‘Cihazları sökülen araçlara ücret ödemeyin’ denilmişti. Yapılan duyurulara rağmen ücret almaya devam eden araçlarda vatandaşlar ve özellikle öğrenciler tam ücret ödeyerek mağdur oluyordu.

12282847_987501951309532_1776777159_n

Vatandaşları mağdur eden bu uygulamaya çözüm bulmayan belediye, cihazları olmayan otobüslere duyuru astırdı. Asılan duyuruda vatandaşların kart göstererek ücret ödeyebilecekleri belirtiliyor. Fakat indirimli mobil kart kullanan ve aktarmalı yolculuk yapan vatandaşlara bir çözüm sunulmuyor.

Cihazsız araç fotoğrafını bize ulaştıran bir okuyucumuz, indirimli kartı olan bir lise öğrencisinin üzerinde para olmadığı için otobüsten inmek zorunda kaldığını belirtti. Bu uygulama yolcuları maddi yönden zorlarken, vatandaşın ulaşım hakkını kullanılmasını engelleyerek yaşam koşullarını zorlaştırıyor.

nob-da

 

Benzer Yazılar