SOKAK ÜNİVERSİTE

Gazetecilik öğrencileri, tutuklanan gazeteciler için açıklama yaptı

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencileri iletişim Fakültesi önünde Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencileri basına yönelik baskıları ve Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını protesto etmek için iletişim Fakültesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Öğrenciler eylemde “Gazetecilik suç değildir”,”Özgür basın susturulamaz” sloganları attı.

Basına yönelik baskıları ve tutuklamaları protesto eden öğrenciler “Bu olaydan çıkartılacak iki sonuç var. Birincisi ‘AKP’nin hukukunda’ selefi canilere TIRlar dolusu mühimmat göndermekte bir sakınca yok; ancak bunun haberini yaparsanız, hele ki bu haberi AKP’yi eleştirerek yaparsanız yandınız. İkincisi, AKP iktidarı bu olayla çok net mesaj vermiş oldu: Bundan sonra AKP’nin yolsuzluklarını, hırsızlıklarını dış politika halkları bataklığa sürükleyen politikalarını eleştiren hapsi boylayacak! Geleceğin Gazetecileri, Basın emekçileri olarak bu hukuksuz peşini bırakmalısınız gibi karşısında duracağız. Can Dündar ve Erdem Gül gibi doğruları söylemekten gerçekleri yazmaktan korkmayın özgür basını susturamayacaksınız Can Dündar , Erdem Gül ve tüm tutuklu gazeteciler serbest bırakılan kadar bu uğurda mücadelemiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

sk

Benzer Yazılar