LİSE ÖZEL HABER SOKAK

Otobüs şoförü tarafından dövülen öğrenci Antalya Sokakları’na konuştu

Antalya Sokakları Özel – Geçtiğimiz gün bindiği otobüsün şoföründen dayak yiyerek parmağı kırılan öğrenci Antalya Sokakları’na konuştu: “Asgari ücretle geçinen bir ailenin üyesiyim yeri geliyor okuluma yürüyerek gidiyorum. Bu ülkenin geleceği olan bir öğrenci olarak bu problemlerle değil eğitimimle ilgilenmeliydim” dedi.

Lise öğrencisi C.M. Konyaaltı İlçesi’ndeki okulundan Sütçüler’deki evine 4 yıldır otobüsle gidip geliyor. Geçtiğimiz gün Kazım Karabekir Caddesinden VF01 hattındaki otobüse binen öğrenci, Belediye’nin haftalardır çözmediği validatör sorunu yüzünden mağdur oldu. Bindiği otobüste kart okuma cihazı olmayan öğrenci parası olmadığı için ödeme yapamayınca, otobüsten indirilmeye çalışılarak şiddete maruz kaldı. Şoför tarafından yaka paça dışarı atılan genç yere düştüğü sırada parmağı kırıldı. Düştüğü yerde yoldan geçen araçlar yüzünden ezilme tehlikesi atlattığını belirten genç öğrenci Antalya Sokakları’na konuştu:

“Okuldan eve dönerken VF01’e aktarma yapacaktım. Kazım Karabekir Caddesi’nde otobüse bindim. Kart basma cihazının olmadığını fark ettim. Cüzdanıma yeltenemedim çünkü param yoktu. Sordum daha sonra neden cihaz yok diye. Benim param yok nasıl bineceğim dedim. Şoför, eğer paran yoksa in arkadaki otobüse bin dedi. Ama bunu normal bir şekilde değil de sert bir tavırla söyledi. O an şaşırdım zaten beklemediğim bir tepkiydi. Daha sonra benim kartım olduğunu sadece onu kullanabileceğimi, yanımda nakitim olmadığını söyledim.”

gffgfgfg“DÜŞTÜĞÜM YERDE EZİLME TEHLİKESİ ATLATTIM”
“Bu sırada da arkada insanlar vardı ve bizi izliyorlardı. Kimsenin sesi çıkmadı. Yaşanan olayda da kimse yardım etmedi. Daha sonra ben inmeyeceğimi, gerekirse polis çağırması gerektiğini söyledim. Yaptığının yasal olmadığını söyledim. Kendisi bana bir yazı gösterdi ama bu fotokopi çıktısıydı A4 kağıdıydı. Bunu sizin yazmadığınızı nerden bileyim dediğim anda şoför bağırarak ayağa kalktı, o an bir adım geri attım, şoför boğazımı tuttu boğazımı sıktı ve itekleyerek beni dışarı arttı. Düşerken bir acı hissettim parmağımda o an sıcağıyla anlamadım ne olduğunu. Yoldan geçen araçlar yüzünden ezilme tehlikesi atlattım, düştüğüm yerde otobüs üzerimden geçecekti neredeyse.”

“BENİ ŞOFÖRLE KARŞI KARŞIYA GETİREN BELEDİYE”
“Şoför kendince haklı olabilir, psikolojik olarak o da sorun yaşıyor olabilir ama, bunu fiziksel olarak veya psikolojik olarak bana yansıtamaz. Böyle bir hakka sahip değil. Olması gereken sadece şoför ve yolcu diyaloğuydu. Bence bu meselede sorumluluk belediyenin. Tabi ki fiziksel bir mesele yaşadığım için şoför de suçlu ama belediye beni bu şoförle karşı karşıya getirdi.”

“ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANMALI”
“Çözüm için en azından öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlanması gerekiyor veya düşük gelirlilere. Polislerden veya farklı bir çok meslek grubundan ulaşımda ücret alınmıyor mesela ama onların maaşı asgari ücretten çok çok yüksek. Bir öğrenci olarak, bu ülkenin geleceği olarak biz bu şekilde mağdur ediliyoruz. Ulaşımın ücretsiz olması, yol imkanı sağlanması gerekirdi.”

Haber: Pelin İktüeren

Benzer Yazılar