KÜLTÜR-SANAT SOKAK

Ödül töreninde ‘duble rakı’ sansürü

Antalya – Bu sene 52. düzenlenen Antalya Film Festivali’nin dün gerçekleşen törende en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Nadir Sarıbacak’ın konuşması yayın kuruluşu A Haber tarafından sansürlendi.

Antalya Film Festivali bu sene 52. kez düzenlendi. Festivalde gösterilen filmler dün gece düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı. En iyi erkek oyuncu ödülü alan Nadir Sarıbacak’ın yaptığı konuşmayı yayıncı kuruluş A haber sansürledi. Konuşması sırasında önce görüntüyü kesen A haber ardından konuşmayı da kesti. Görüntü tekrar geldiğinde salonda ayağa kalkarak alkışlayanlar dikkat çekti.

‘DUBLE RAKI’ SANSÜRLETTİRDİ
Nadir Sarıbacak’ın ayakta alkışlanan konuşmasında “Bir 60 saniyenizi alacağım. Tolga (Karaçelik) sağol böyle bir rolü bana teklif ettiğin için. Bütün ekibe, jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sağolun. Çok kısa bir hasbihal etmek istiyorum. Çok kısa, 30 saniye. Memlekette ilgili dertlerim var. Bu filmden de hareketle çok güzel arkadaşlarım var. Farklı dinden, dilden, ırktan, meşrepten, mezhepten. Hepsini aşk derecesinde seviyorum. Bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet gerçekten. Belki bir duble rakıyla ya da bir demlik çay.” demesi üzerine görüntü kesilerek Cam Piramit’in dıştan görünümü izleyiciler verildi. Devamında “Sadece muhabbet etmek kurtaracak bizim dertlerimizi. Buna inanıyorum. Çünkü vücudun organları gibiyiz. Kulağın ağza, elin ayağa nasıl muhalif olmayacağına göre bizi kesildiği zaman bütün vücut acıyacağına göre kader bağımız var memlekette.” sözlerini söyleyen Nadir Sarıbacak’ın konuşması burada kesildi. Nadir Sarıbacak’ın izleyicilere sunulmayan sözleri şöyle: “Bütün kardeşlerimi seviyorum ve onların destlerimizi kurtaracağımıza inanıyorum. Her duygudan düşünceden, ortak birlik. Çok teşekkür ediyorum sağ olun.”

Video için

nob

Benzer Yazılar