KENT SOKAK YAŞAM

Antalya’da ekmekten sonra suya da AKP ve MHP oylarıyla zam yapıldı

Antalya-Antalya’da ekmeğe yapılan zammın ardından suya da zam yapıldı. Konut ve işyerlerinde suya yüzde 8 oranında zam geldi. Antalyalılar yeni zamlı tarifeye 1 Ocak 2016’dan itibaren kullanmaya başlayacak. Zam öngören rapor AKP ve MHP’nin oylarıyla komisyonda kabul edildi.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’ndan AKP ve MHP gruplarının kabul oylarıyla yüzde 8 oranında suya zam yapıldı. 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olarak zamla suyun metreküpü ev ve işyerlerinde KDV hariç 2,26 liradan 2,44 liraya yükselecek.

Suya 2016 yılında yüzde 8 oranına zam yapılmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyonu raporu AKP ve MHP’nin 44 kabul, CHP’nin 19 ret oyu ile komisyondan geçti.

CHP’li Meclis Üyesi Songül Başkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Nisan 2014’den bu yana suya iki kez zam yaptığını söyledi. Bir önceki zam oranının merkezde yüzde 5 civarında olduğunu ifade eden Başkaya, dün yapılan genel kurulda yüzde 8’lik zammın onaylandığını kaydetti.

“TÜREL, KONULARI BAŞKA NOKTALARA GETİRİYOR”
CHP grubu olarak yapılacak zamma itiraz ettiklerini belirten Başkaya, “AKP ve MHP oylarıyla bu zamlar kabul edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çok iyi bir demagog konuları farklı noktalara getiriyor. Net cevap vermiyor” dedi.

Kaynak:Sol

Benzer Yazılar