GENÇLİK ÜNİVERSİTE

Üniversitelilerden ’17 Aralık’ protestosu

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, 17- 25 Aralık tarihlerinin ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ilan edildiğini belirterek, Akdeniz Üniversitesi’ndeki görevden alınmalar ve yolsuzluklara dikkati çekti.
Olbia Çarşısı Rektörlük kapısı önünde yapılan eylemde öğrenciler ‘Yolsuzluk Hatırası’ yazılı pankart asıp ‘dolarlı’ fotoğraf çektirdi. Üzerlerinde dört bakanın fotoğraflar bulunan temsili dolarları ise dağıttılar. Öğrenciler bir dönem popüler olan ‘Var mısın yok musun?’ programını canlandırdı. Önceden hazırlanan kutuları açan eylemciler, çeşitli dallarda ‘yılın en’lerini belirledi. Bu kapsamda ‘sıfırlayamayan’ ödülü Bilal Erdoğan’a verildi. Bu kategoride ‘sıfırlamayan’ kelimesinin hece hece yazılması dikkat çekti. Soruşturmada adı geçen 4 bakana ise ‘haramiler ödülü’ verildi.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEDEKİ YOLSUZLUKLARA DA DEĞİNDİ
Öğrenci Kolektifleri adına adına açıklamayı, Müzeyyen Ozan yaptı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir’in görevden alınmasının ardından üniversiteliler olarak kendilerinin de söyleyecek birkaç sözü olduğunu dile getiren Ozan, şöyle konuştu: “Göreve geldikleri günden beri üniversitenin bilim ve öğrenciler için harcanması gereken parasını son model makam aracı, lüks makam odası gibi keyfi ihtiyaçlarına harcayan, üniversiteyi rant kapısına çevirip sermayenin arka bahçesi haline getiren, çevresini verdiği ihalelerle zengin eden, yolsuzlukları yedi düvelin dilinde olan bir rektör düşünün ki kısa zaman önce Akdeniz Üniversitesi’nin başındaki kişiydi. Öğrencilerine saldıran, küfür eden özel güvenlikleri her fırsatta öğrencilerin karşısına saldırması için sıralamış. Antidemokratik faşist uygulamaları ve yolsuzlukları saymakla bitmeyeceği gibi son olarak hakkında kendine yakışır çirkinlikte bir haberle görevden alındı Rektör İsrafil Kurtcephe. Ardından ihale yolsuzluğu olarak tanınan SKS Dairesi Başkanı da katıldı gönderilenler kervanına.”
Karşı çıkışlarının aynı kararlıkla bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Ozan, “Üniversitelerde hırsızlıklara, yolsuzluklara, AKP’nin rektörlerine yer olmadığını bir kez daha yineliyoruz. Yeni göreve gelen geçici rektör Mustafa Ünal’a da sözümüz açık ve nettir. Akdeniz Üniversitesi gericiliğin, faşizmin, sermayenin, AKP’nin kol gezdiği üniversite değil. Bilimin, sanatın ve özgür düşüncenin hakim olduğu, direngenliğiyle bilinen ilerici bir üniversitedir. Bunun aksini yaratmaya çalışanları, daha önce olduğu gibi direnişle karşılayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Benzer Yazılar