GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

Marks Geri Döndü filmi İletişim Fakültesi’nde engellendi

Antalya Sokakları- Akdeniz Üniversitesi Marksist Fikir Topluluğu’nun İletişim Fakültesi’nde gösterimini yapacağı “Marks geri döndü” filmi “yangın çıkar sorumluluk alamayız” gerekçesiyle engellendi.

Akdeniz Üniversitesi Marksist Fikir Topluluğu’nun düzenlediği “Marks Geri Döndü” film gösterimi ve söyleşisi Fakülte tarafından engellendi. Etkinlik için izin veremeyeceklerini beyan eden Fakülte Sekreteri öğrencilere “izinsiz yapamazsınız yangın çıkarsa sorumluluk alamam” dedi.

İletişim fakültesinde boş bir sınıfta film gösterimi için toplanan öğrenciler sınıfta ders olmamasına rağmen Fakülte sekreteri tarafından sınıftan çıkarıldılar. Film gösterimini yapmak için kantine geçen öğrencilere burada da elektrik kullanabilmeleri için yönetimin izin vermesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine öğrenciler, Fakülte sekreterinin odasına gittiklerinde, ÖGB amiri ile görüşme yapıldığını gördü.

“BU FİLM ÇOK İDEOLOJİK”
Olayla ilgili açıklama yapan Marksist Fikir Topluluğu, izin almak için gittikleri Fakülte Sekreterinin odasında ÖGB amiri ile görüşme yapılmasına şaşırmadıklarını ÖGB ile okul yönetiminin işbirliği içinde olduğunu belirtti. Öğretim üyeleri içinde “bu film çok ideolojik bu tepkiyi karşımıza alamayız” şeklinde açıklama yapanların olduğunu da belirtildi.

Öğrencilerin dekanlık koridorunda soruşturma ile tehdit edildiği öğrenilirken, Marksist Fikir Topluluğu’nun olayla ilgili facebook sayfasından açıklamada: “Bizler ne soruşturmadan ne de çetelerden korkmuyoruz. Bu üniversite öğrencilerindir, bilim üreten sanatla ilgilenen öğrencilere kapılarını kapatamazlar” denildi.

sk/pi

Benzer Yazılar