EĞİTİM MANŞET SOKAK

Antalya’da satılık okul

Galip Kahraman Ortaokulu’na ait arazinin yarısı konut alanına çevrilip özel bir şirkete satılınca okulun bahçesi ve bazı binalar tel örgüyle ikiye bölündü. Okulun tuvaletleri satışı yapılan parsel üzerinde kaldığı için kullanılamaz hale geldi. Bahçedeki ağaçlar ise konut yapımı için kesilmeye başlandı.

Antalya’nın eski belediye başkanı ve milletvekili Doktor Galip Kahraman tarafından 1968 yılında eğitim için kullanılmak üzere Antalya Valiliği’ne hibe edildikten sonra üzerine Galip Kahraman Ortaokulu yapılan Soğuksu Mahallesi’ndeki arazinin okul alanından konut alanına dönüştürülerek ihale yoluyla unlu mamul alanında faaliyet gösteren bir şirkete satıldığı ortaya çıktı.

OKUL İKİYE BÖLÜNDÜ
Satışla birlikte okulun öğrencileri tarafından kullanılan bahçe tel örgülerle çevrilerek okul ikiye bölündü. Okulun tuvaletleri satışı yapılan parsel üzerinde kaldığı için kullanılamaz hale gelirken, bahçedeki ağaçlar da konut yapımı için kesilmeye başlandı. Olayı öğrenen Galip Kahraman’ın İzmir’de yaşayan kızı Sevim Kahraman Ertenü (85) ise 1975 yılında vefat eden babası adına arazinin satışının iptali için dava açtı.

DANIŞTAY KARARI BOZDU
Antalya Valiliği, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’nin taraf olarak gösterildiği satış iptali davası Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından yürütülmeye başlandı. 18 Şubat 2015 tarihinde alınan kararla iptal istemi reddedildi. Buna rağmen mücadeleyi bırakmayan Ertenü, konuyu avukatları aracılığıyla Danıştay’a götürdü. Danıştay, arazi üzerinde hibe amacına aykırı hareket edildiğini tespit ederek, İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu.5847d77367b0a944b82526b5
Danıştay’ın bu kararına itiraz edildiği için sürecin sürüncemeye girdiğini belirten avukat Serkan Mutluel, “Müvekkilimin babası bu araziyi okul yapılması için devlete bağışlamıştır. Davalı idare ise bağış şekline aykırı olarak hangi gerekçe ile bu taşınmazın satışının yapıldığını, hangi tarihte satış kararı aldıklarını ve bağışlanan bir taşınmazı hangi insani düşünce ile sattıklarını izah bile edememektedir” dedi.

‘AĞAÇLARI KESİYORLAR’
İtiraz sürecinde dahi okul içindeki inşaat faaliyetlerinin devam ettiğine dikkat çeken Mutluel, “Şu anda orada onlarca yıllık ağaçlar kesiliyor. Bir anlamda bu ülkeye birçok alanda hizmet vermiş bir hayırseverin emeklerini kesiyorlar. O okulu çok küçük bir maddi getiri ile ikiye bölmek, öğrencilerimizin kullandığı bahçeyi ranta kurban etmek asla kabullenilemez. Biz bu alandaki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Salim Uzun (Hüriyet)

Benzer Yazılar