İçeriğe geç
Ana sayfa » MANŞET » SOKAK » HDP: “Hukuksuz uygulamalara boyun eğmeyeceğiz”

HDP: “Hukuksuz uygulamalara boyun eğmeyeceğiz”

    Antalya Sokakları- HDP(Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Örgütü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması üzerine il binasında basında basın toplantısı düzenledi.

    img-20161026-wa0000

    HDP Antalya İl Eşbaşkanı Songül Şarklı yaptığı açıklamada “Siyasi iktidar bu düşmanca tutumuyla demokratik siyasetin tasfiyesini hedefliyor” diyerek HDP’lilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilmesini talep etti.

    “DEMOKRATİK SİYASET ALANI DARALTILIYOR”
    Şarklı, HDP MYK(Merkez Yürütme Kurulu) üyeleri Alp Altınörs ve Atiye Eren’in, Bolu ve Muş İl Eşbaşkanlarınında tutuklu olduğunu hatırlatarak “Bu hukuksuz ve keyfi gözaltı ve tutuklamalar evrensel insan haklarına ve demokratik hukuk ilkelerine aykırıdır” ifadelerinde bulundu. “Partimizin çeşitli düzeylerdeki yöneticilerine ve üyelerine yönelik bu siyasi tasfiye operasyonları bir intikam duygusuyla sürdürülüyor” diyen Şarklı, demokratik siyaset alanının daraltıldığını belirtti.

    “OHAL’den faydalanarak yarattığı bu zulüm, baskı ve hukuksuzluk ortamı asla kabullenilemez” diyen Şarklı, bu uygulamalara boyun eğmeyeceklerini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.

    ya

    Fotoğraflar: DİHA