SOKAK

ANSAN'dan sonra sıra ÇYDD'de

Antalya – Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan, Muratpaşa İlçesi Kalekapısı’ndaki Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) işlettiği bahçenin tahliyesinden sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Yavuz Özcan Parkı’ndaki lokaline de tahliye tebligatı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan, Muratpaşa İlçesi Kalekapısı’ndaki Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) işlettiği bahçenin tahliyesinden sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Yavuz Özcan Parkı’ndaki lokaline de tahliye tebligatı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından yapılan tebligat, 30 Aralık 2014 tarihinde saat 17.30’dan sonra gerçekleştirilmek istendi. Ancak ÇYDD Lokali yetkilileri, o gün yapılan tebligatı kabul etmedi. Tebligat, 31 Aralık 2014 tarihinde mesai saatleri içerisinde yapılırken, ÇYDD Lokali’nin boşaltılması için 10 günlük süre tanındı.

ANSANPAZARTESİ GÜNÜ İTİRAZ EDİLECEK
10 günlük sürenin dolacağı tarih, 10 Ocak Cumartesi gününe denk geliyor. Tahliye işleminin, hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 12 Ocak Pazartesi günü de gerçekleşebileceği öğrenildi. ÇYDD’nin avukatı Tuncay Koç, bu hukuka aykırı işlem karşısında, telafisi mümkün olmayan zararlar oluşabileceği gerekçesiyle 5 Ocak Pazartesi günü yürütmeyi durdurma istemli dava açacaklarını söyledi. Muratpaşa Kaymakamlığı aleyhine, Antalya İdare Mahkemesi’nde açılacak davada, “Bu hukuki bir meseledir. Bu davaya Antalya Sulh Hukuk Mahkemesi yetkilidir. Kaymakamlığın yetkisi bulunmamaktadır” denilecek

2 Ocak 2015

Benzer Yazılar