DOĞA SOKAK YAŞAM

Parayı veren, keçiyi katledecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölge müdürlüklerince yapılacak iheleler sonucu Türkiye’nin birçok ilinde 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacak. Birçok ihalede ise avlanacak yabani hayvan sayısı belirtilmedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölge müdürlükleri tarafından Türkiye’nin birçok ilinde ‘Av Turizmi’ adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayımlandı. İhaleleri kazanan kişiler para karşılığında ayı, yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi avlayacak. Bazıları yapılan ve bazıları da yapılacak ihalelerde belirtilen rakamlara göre 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacak. Ancak ihale duyurularına göre 21 ilde avlanacak yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi sayısı belirtilmedi.

Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nde ise bu yıl avlanacak yaban keçisi sayısının 21 Mayıs günü Burdur Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki toplantıda belirleneceği duyuruldu. 15’inci Bölge Müdürlüğü’nce 28 Mayıs’ta sayıları belirtilmeyen yaban keçilerinin Tunceli ve Sivas için av ihaleleri yapılacak. Şanlıurfa’da ise ceylanlar ihale edilecek. Adıyaman’da da yaban keçisi ve melez yaban keçisi ihaleleri yapılacak. 5’inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar, Eskişehir ve Denizli şube müdürlüklerinde ihale tarih ve saatlerini açıkladı, ancak duyuruda hangi yaban hayvanları olduğu ve sayı belirtilmedi.

Haber: DHA (Mehmet Çınar)

Benzer Yazılar