EMEK SOKAK YAŞAM

Taşeron sistemi öldürmeye devam ediyor: Türel işten attı bunalıma giren işçi intihar etti

Antalya – 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Menderes Türel yönetimine geçmesiyle başlayan işçi kıyımları kapsamında işten çıkarılan 200 güvenlik görevlisinden biri olan 38 yaşındaki Halil İbrahim Hancı, 8 ay boyunca başka iş bulamadığı için önceki gece odasının tavanına bağladığı ipi boynuna geçirerek intihar etti. Göreve gelir gelmez ilk olarak 200 güvenlik görevlisini hiçbir gerekçe göstermeden toplu şekilde işten çıkarmakla gündeme gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha sonra belediyenin çeşitli kademelerinde çalışan personeli siyaset yaptıkları gerekçesiyle uzak ilçelere sürmüştü. Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Kaş, gibi uzak ilçelere sürülen personelin çalışma koşulları ve şartları gazete manşetlerine yansımış, Antalya Valiliği İnsan Hakları Komisyonu, işçilerin yaşadığı odaya ‘toplama kampı’ benzetmesi yapmış ve ‘burada insan hakları ihlali yapılıyor’ şeklinde rapor hazırlamıştı.

İŞÇİ KIYIMININ İLK KURBANI

8 ay önce işten çıkarılan 200 güvenlik görevlisi arasında olan 38 yaşındaki Halil İbrahim Hancı, iş bulamadığı için girdiği bunalım sonucu önceki gece odasının tavanına bağladığı ipi boynuna geçirerek intihar etti. Olayı fark eden anne ve babası tarafından ipten kurtarılan Halil İbrahim Hancı için hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi. Eve gelen sağlık ekipleri, Hancı’nın öldüğünü tespit etti. Acılı baba Celal Hancı, oğlunun 8 aydır iş aradığını ancak bulamadığını söyledi.

OĞLUM BUNALIMA GİRMİŞTİ

2 katlı müstakil binada oğlu ile beraber yaşadıklarını belirten Celal Hancı, “Oğlum işten çıkarıldıktan sonra bunalıma girmişti. Bir sürü kapı çaldı, ancak hepsi oyaladı. Bir türlü iş bulamadı. ‘Baba neden iş bulamıyorum?’ diye soruyordu devamlı. Hep üzgündü. Kolay değil 38 yaşında bir erkek için işsiz kalmak” diye konuştu. Türel’in yönetime gelir gelmez işten çıkardığı işçilerden ilk kurbanın önceki gece verildiğini söyleyen baba Celal Hancı, “Evde oturuyorduk. İçerden bir ses geldi, hemen oğlumun odasına gittik. İpte can çekişiyordu. İpi keserek oğlumu indirdik, yaşıyordu. Ambulans çağırdık ama maalesef kaybettik” dedi. Halil İbrahim Hancı’nın cenazesi bugün öğle namazını müteakip Muratpaşa Camisi’den kaldırılacak.

Kaynak: Antalya Körfez Gazetesi
Haber: Müzeyyen YÜCE

Benzer Yazılar