KADIN SOKAK

Antalyalı Kadınlardan Diyanet’in açıklamalarına tepki eylemi

Antalya Sokakları – Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” ve “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir” şeklideki ifadelerine karşı protesto eylemi yapıldı.

Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin çağrısıyla Kışlahan Meydanı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “Babanın kızına şehvet duyması haram değil” açıklamalarına karşı protesto eylemi gerçekleştirildi. Kışlahan Meydanı’nda toplanan kadınlar eyleme çevredeki kadınlara çağrıyla başladı. Yürüyüşlerini gerçekleştirmek üzereyken polisin engellemesiyle oturma eylemi yapma kararı alan kadınlar ‘Kadın düşmanı, gerici diyanetten ve AKP’den hesabı kadınlar soracak’ pankartı taşıyarak “kadınlara değil sapıklara barikat, polis defol bu sokaklar bizim, yaşasın kadın dayanışması, suç işleyen diyanet hesap verecek” sloganlarını attı.

Yapılan basın açıklamasında Diyanet’in ifadelerinin, aile içi tacizi ve tecavüzü meşrulaştırıldığı ifade edildi. “Tacize, tecavüze ses çıkarmayıp açıklamalarında tecavüzcüleri aklayan AKP zihniyetini, bugün de Diyanet aracılığıyla bir başka gerici ve kadın düşmanı açıklamada görüyoruz.” ifadelerine yer verilirken “Biz kadınlar kadını köleleştiren, yok sayan erkeğe hizmet eden bir konumda gören erkek egemen zihniyeti teşhir ediyoruz. Diyanet’ten, AKP’den ve tüm kadın düşmanlarından hesabı kadınlar soracak” denildi.

Benzer Yazılar