KADIN MANŞET SOKAK

Ödül üzerindeki kadın figürü rahatsız etti!

ATSO tarafından her sene verilen ödülün üstündeki figür, kadına tahammülsüzlüğü gözler önüne serdi. Ödül’ü geri veren Uysal, “Geleneksel Ödül töreninde, aldığım ödülün üzerinde Roma dönemine ait bir kadın figürü olduğu için ödülü geri verdim. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Ödülü masanın üzerine koymaya utandım” ifadelerini kullandı.

Antalya- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2014 yılında en fazla vergi ödeyen ve istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmalara verdiği ödüllerde, bu kez de ödülün üzerindeki tanrıça figürü olay yarattı.

Müteahhit Mustafa Uysal, ATSO tarafından kendisine verilen ödülü, üzerinde Roma dönemine ait bir tanrıça figürü olduğu ve ödülden utandığını söyleyerek iade etti. Milli değerlere uygun bulmadığı için ödülden utandığını söyleyen Uysal’a ödülün üzerindeki figürün, Roma dönemine ait olmadığı ve Atina önderliğindeki Atik Delos Birliği ile Persler arasında yapılmış savaşın anısına çıkarılmış, ‘yüzyılın hazinesi’ diye bilinen ünlü Elmalı sikkelerinden alınmış bir figür olduğu açıklandı.

Uysal, “Geleneksel Ödül töreninde, aldığım ödülün üzerinde Roma dönemine ait bir kadın figürü olduğu için ödülü geri verdim. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Ödülü masanın üzerine koymaya utandım” ifadelerini kullandı.

“ÖDÜLÜN ÜSTÜNDEKİ AÇIKLAMAYI OKUSAYDI”

Mustafa Uysal’ın ödülü iade ettiğinden haberdar olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin ise, Uysal’ın kendisiyle birebir konuşmadığını, ödülü de üzerinde Roma tanrıçası olduğu gerekçesiyle geri getirdiğini söyledi. Ödülün üzerindeki figürün de Roma tanrıçası değil, Elmalı’nın kendine özel sikkesi olduğunu bildiren Çetin, “Elmalı sikkesi de bizim tarihimizi oluşturuyor. Biz de bu yüzden bu figürü kullandık. Maalesef arkadaş anlayamamış. Oysaki ödülün verildiği kutuda Elmalı sikkesine dair bilgiler mevcuttu. Orada Roma tanrıçası değil de Elmalı sikkesi olduğunu görecekti. Keşke açıklamayı okusaydı. Maalesef üzücü bir durum” ifadelerini kullandı

 

 

Benzer Yazılar