KENT MANŞET SOKAK

Bulunan tarihi kilisede kazı çalışmaları başladı

Kaçak kazı yaparken yakalanan Zekeriy Kara’nın buldu izlerin Bizans Dönemi’ne ait olduğu tahmin ediliyor.

Antalya- Korkuteli İlçesi’nde kaçak kazı yapılırken bulunan Bizans Dönemi’ne ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yerinde kazı çalışması başlatıldı.

Korkuteli’ne bağlı  Ulucak Susuz Mahallesi’nde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan  Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen çarşamba günü bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda kendi arazisinde kaçak kazı yaptığı belirlenen Zekeriya Kara, jandarma tarafından gözaltına alındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, 15 dönümlük arazide alındığı arazide yapılan incelemede mozaik işlemeler, dibek taşı ve büyük boş bir küp buldu.

BİZANS DÖNEMİ’NDEN TARİHİ ESERLER
Antalya Müzesi ve  Elmalı Müzesi’nden gelen görevlilerin incelemesi ardından Bizans Dönemi’ne ait olduğu tahmin edilen bölgede kazı çalışması başlatıldı.  Yerleşimde, öncelikle iskanın ne kadarlık bir alana yayıldığını saptamak amacıyla sistematik buluntu toplama çalışmaları yapılarak, topografik plan oluşturuldu. Plan çerçevesinde de bölgede kazı çalışmaları başlatıldı. Bulunan tarihi eserler ve alanın korunmasıyla ilgili kararın  Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından verileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Benzer Yazılar