EMEK MANŞET SOKAK

İşte AKP demokrasisi: “Çok borcun var” deyip işten attılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde vatman olarak çalışan Deniz Yıldız, borçlarından ötürü maaşına çok fazla haciz konulduğu gerekçesiyle tazminatsız olarak işten atıldı. Yıldız’ın sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar da işten atma gerekçesi olarak gösterildi.

Antalya – Yaklaşık 7 yıldır AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Ulaşım AŞ’de vatman olarak görev yapan Deniz Yıldız’ın işine, geçen ay yapılan tebliğle son verildi. Tebliğde Yıldız’ın borçları nedeniyle maaşına yapılan haciz kesintileri, mesai saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaptığı siyasi içerikli paylaşımlar ve işyerinde siyasi söylem ve fiillerde bulunarak çalışanlar arasında huzursuzluk yarattığının tespit edildiği belirtildi. Antalya Ulaşım AŞ, Yıldız’ın 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesine göre yani sosyal haklardan mahrum olarak iş akdini feshetti. İşten atma gerekçelerinin haksız nedenlere dayandığını ileri süren Deniz Yıldız ise avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı.

Maaşından yapılan kesintilerin, 25’inci maddeye dayandırılıp tazminatsız olarak işten çıkarılma gerekçesi olamayacağını ifade eden Yıldız, “Evet borçlarım var ve bunlar düzenli olarak maaşımdan kesintilerle benden alınıyor. Ancak bu durumun işten atma gerekçesi olabilmesi için borçlarımı kapatmam adına bana tebligat yapılması gerekir. Bunu yapmadılar” dedi.

“KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ TASFİYE EDİYORLAR”

AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi gibi düşünmeyenleri, yerel seçimden başlayarak tasfiye etmeye devam ettiğini hatırlatan Deniz Yıldız, “Tebligatta işyerinde siyasi söylem ve fiillerle çalışanlar arasında huzursuzluk yarattığım söyleniyor. Biz vatmanlar çalışma koşulları gereği hep yalnızızdır. Tramvay kullanırken doğal olarak yanınızda bir iş arkadaşınız olmaz. Sadece yemek molasında bir vatmanla bir arada olabilirsiniz. Ama o da çok kısa bir süre olduğu için konuşmaya vaktiniz olmaz, sadece karnınızı doyurabiliyorsunuz. Bu durumda nasıl huzursuzluk yaratabilirim sormak lazım” diye konuştu.denizyildiz2

“ONLARINKİ SİYASİ DEĞİL Mİ?”

Sosyal medya paylaşımlarının kimseyi ilgilendirmeyeceğini, bunun tazminatsız olarak işten çıkarılma gerekçesi olamayacağını da belirten Yıldız şunları söyledi: “Açıkçası onlarla aynı fikirde olmadığım için çıkarıldım. Ben Atatürkçüyüm. Paylaşımlarımda hukuka aykırı, hakaret içeren hiçbir şey bulamazsınız. Belediye çalışanlarından AKP’yi öven paylaşımlar yapanlar da var. Onları neden çıkarmıyorlar, onlarınki siyasi değil mi?

Haber: Emrah Sefa Seyitoğlu

Benzer Yazılar