EMEK SOKAK

Antalya Baro’sunda Tahir Elçi tartışması

Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi’nin katledilişinin 3. yılında ÇHD’li avukatlar ile Antalya Barosu yönetimi arasında tartışma yaşandı. Tahir Elçi’yi anmak isteyen ÇHD’li avukatlar, anmanın Antalya Barosu tarafından engellendiğini belirtti.

Antalya Sokakları – Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin 3. yılında  ÇHD Antalya’dan yapılan açıklamada “Antalya Barosu Yönetim Kurulu ne bir basın açıklaması ne de bir anma etkinliği gerçekleştirmeksizin bugünü sessiz sedasız geçirmeyi kendine uygun görmüştür. Yetmezmiş gibi afişinin asılmasına dahi izin vermemiştir. Henüz bir gerekçe gösterilmemiş; gerekçeli kararın iki hafta içerisinde yazılacağı söylenmiştir. Değil iki hafta oturup yüzyıl düşünseniz de katledilen bir Baro Başkanı’nın fotoğrafının indirilmesine gerekçe üretemezsiniz. Bizler mensubu olduğumuz baronun böyle bir karar vermesinden ötürü utanç duyuyoruz.” denildi.

ÇHD’li avukatların açıklaması üzerine yazılı açıklama yayınlayan Antalya Barosu ise”Dün yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası, Antalya Barosu Başkanlığı’nın kurumsal kimliğine ve saygınlığına yönelik, sosyal medya üzerinden, eleştiri sınırlarını zorlayan paylaşımlar yapılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Tam da bu anlamda, 3 yıl önce katledilen ve faillerinin derhal bulunmasını istediğimiz Baro Başkanımız Tahir Elçi ile ilgili, daha kısa bir süre önce, Baro Başkanımızca, Diyarbakır’da, Tahir Elçi’nin “alındığı yerde”, diğer katılımcılarla birlikte basın açıklaması yapılmışken, katledilişinin 3. yıldönümünde, öğleden sonra yapılan yönetim kurulu toplantısı devam ederken, alelacele verilen bir dilekçeyle yönetim kurulunuz bir karar almaya zorlanmıştır. Üstelik her biri çok kolay ulaşılabilir olan yönetim kurulu üyelerimizden hiçbirine haber bile verilmeden afişler asılmıştır. Bu tutum bir dayatmadır ve kabul edilemez. ” şeklinde durumu açıkladı.

ÇHD’Lİ AVUKATLARDAN PROTESTO
Yaşanan tartışma üzerine ÇHD’li avukatlar ellerind taşıdıkları Tahir Elçi afişleri ile Antalya Barosu önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

Benzer Yazılar